Otvorene prijave za ovogodišnje ‘Pajdaško sprehajanje’ u sklopu 53. Dana kajkavske riječi’ u Zlataru

Objavljeno: 13.09.2022. zagorjeinternational

Počele su prijave za najkreativniju priredbu tijekom ‘Dana kajkavske riječi’ u Zlataru, ‘Pajdaško sprehajanje’, javlja Radio Zlatar.

Podsjetimo, sudionici ‘Pajdaškog sprehajanja’ natječu se u prikazu tradicijskih zagorskih običaja, kao organizirane skupine pješaka ili na ukrašenim kolima. Pritom, skupinu pješaka mora činiti minimalno petero ljudi, dok na kolima mora biti minimalno dvoje ljudi. 

Skupine, osim što moraju prikazivati neki zagorski običaj i biti prikladno odjeveni, moraju imati svoje ime i kod prijave moraju pojasniti što će prikazivati. 

Sve će se prijavljene skupine ove godine skupiti 1. listopada na zlatarskom Sajmištu u 18.15 sati, a nakon akreditacije, povorka će krenuti Sajmišnom i Zagrebačkom ulicom do Ulice Vladimira Nazora gdje će u 19 sati ocjenjivački sud pregledati i vrednovati sve kandidate. Nakon toga, slijedi prikazivanje skupina publici na pozornici Parka hrvatske mladeži.

Kao i svake godine, najboljima slijede vrijedne nagrade. Tako će grupa koja osvoji prvo mjesto, uz ‘Zlatni lampaš’, dobiti i 5000 kuna. Drugo mjesto dobiva 4000 kuna, a treće 3000. Također, sve prijavljene skupine dobivaju po 500 (pješaci), odnosno 1000 kuna (grupe na kolima). 

Prijave za ‘Pajdaško sprehajanje’ prima Turistička zajednica područja Zlatni istog Zagorja na broj mobitela 091/405-0648 ili na mail adresu [email protected] do 26. rujna. 

Inače, 53. ‘Dani kajkavske riječi’ održavat će se od 23. rujna do 2. listopada. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba