Dvije velike proslave na području VZG-a Zabok

VELIKI JUBILEJI: DVD Pavlovec i DVD Gubaševo u razmaku od svega tjedan dana, proslavili 70, odnosno 90 godina postojanja 

Objavljeno: 12.09.2022. VH

Nakon održanog 12. memorijala ‘Marko Piljek’ u subotu 3. rujna, dan nakon, u nedjelju, na redu je bila toliko dugo iščekivana proslava 70. godina postojanja DVD-a Pavlovec. DVD je u popodnevnim satima organizirao proslavu ispred vatrogasno-društvenog doma u Pavlovcu s brojnim gostima i uzvanicima, a nakon uvodnog pozdrava predsjednika društva Ivana Jelenčića, tajnik Valter Siladi upoznao je prisutne o samom početku djelovanja i nastajanja povijesti društva. 

Izaslanik župana Željka Kolara, ujedno i predstavnik HVZ-a, ali i vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije, bio je Rajko Jutrišta, tajnik VZ KZŽ koji je pozdravio sve okupljene istaknuvši kako je vatrogastvo baština unutar obitelji, a obitelj je jezgra našega društva, važna za našu budućnost. 

– Čuvajte tu baštinu! Prvi ste na pomoći vašim sumještanima i to je ono što nas, sve zajedno, povezuje u veliku obitelj. Iskrene čestite i želim Vam puno uspjeha u daljnjem radu i djelovanju – poručio je Jutriša i predsjedniku DVD-a Pavlovec Jelenčiću u ime Županije uručio zahvalnicu za 70. godina postojanja i djelovanja, te plaketu povodom časnog i uspješnog rada u ime VZ Krapinsko – zagorske županije. 

Puna potpora 

Ispred Vatrogasne zajednice grada Zaboka izaslanik je bio zapovjednik Ivica Petriček koji je zahvalio svima što ulažu trud u rad ovog društva, a posebice u rad s djecom i mladima. 

– Od Vatrogasne zajednice grada Zaboka, kao i dosad, u svom ćete radu imati i nadalje punu potporu – poručio je Petriček.  

Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek rekao je da je ponosan na sve vatrogasce s područja Zaboka jer se zna da se na zabočke vatrogasce uvijek može računati. 

Nakon pozdravnih govora uslijedila je dodjela Spomenica za 10, 20, 30, 40, 50 i 60 godina rada u DVD-u, vatrogasnih medalja, spomenica za vatrogasnog veterana, posebne zasluge i ostalo te posebne zahvalnice za sponzore, goste i prijatelje društva. 

Također, ove je subote još jedno DVD s područja Zaboka proslavilo okrugli rođendan, a radi se o DVD-u Gubaševo koji je svečanim programom obilježilo 90 godina svog postojanja. 

Sve prisutne je najprije pozdravio predsjednik DVD-a Zdenko Petek, zahvalivši svima na dolasku i ujedno zahvalio svima na pomoći u radu tijekom svih godina. 

Zamjenik zapovjednika Društva Krunoslav Kolarić je potom ispričao kratku povijest DVD-a Gubaševo od samih početaka osnivanja, pa do današnjega dana, a moglo se čuti da je društvo veoma aktivno te se u posljednje vrijeme izrazito pomlađuje s novim članovima. 

Predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije Stjepan Skuliber uručio je DVD-u plaketu i zahvalio im na dosadašnjem radu, ali je ujedno u ime župana Krapinsko – zagorske županije Željka Kolara uručio predsjedniku DVD-a Zdenku Peteku zahvalnicu za 90 godina postojanja i djelovanja, te časnog i uspješnog rada. 

– Ponosan sam na Zagorje što njeguje tradiciju vatrogastva, da ima osoba koji žele svoje slobodno vrijeme odvojiti da bi se osposobili za to plemenito zvanje i tako pomagali onima kojima je pomoć potrebna. Kvaliteta i humanost te osjećaj za ljude u potrebi, to su odlike vatrogasaca. To smo dokazali nebrojeno puta,  kako u vrijeme domovinskog rata, tako i u ovo novije doba borbe s pandemijom, potresima i ostalim nepogodama koje pogađaju ne samo Zagorje, Hrvatsku već i cijeli svijet. Čestitam Vam na tome i želim puno uspjeha dalje u radu a ujedno čestitam i svima onima koji će danas dobiti zaslužena priznanja – poručio je Skuliber.  

Ponos grada 

U ime Vatrogasne zajednice Grada Zaboka nazočnima se obratio predsjednik Dražen Sinković koji je rekao da su dobrovoljna vatrogasna društva jedan od najvažnijih čimbenika društvenog života po mjestima, te da je zahvaljujući njima spremnost građana za reagiranje u kriznim situacijama velika. 

Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek čestitao je i zahvalio vatrogascima na njihovu jubileju, ali i na požrtvovnosti u zaštiti i spašavanju od svih nepogoda.

– Vatrogasci su ponos ovoga grada i Dobrovoljno vatrogasno društvo Gubaševo jedno je od važnijih u našem gradu. Hvala svim generacijama vatrogasaca, posebno trenutno aktivnim vatrogascima te mladima koji nam svojim angažmanom ulijevaju nadu u sigurnu budućnost – poručio je Hanžek. 

Prilikom svečanosti, dodijeljena su priznanja, spomenice, medalje i odlikovanja za rad, trud i zalaganje u Društvu zaslužnim vatrogascima, Vatrogasnoj zajednici Krapinsko – zagorske županije, Vatrogasnoj zajednici grada Zaboka, Krapinsko – zagorskoj županiji, Gradu Zaboku, gradonačelniku Hanžeku, prisutnim izaslanicima iz Dobrovoljnih vatrogasnih društava, prijateljima, sponzorima i pokroviteljima. 

Zabava i druženje potrajala je do ranih jutarnjih sati uz domaći glazbeni sastav ‘Grupu Jazzery’. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba