Samo jedna u nizu kvalitetnih akcija

Članovi nezavisne liste ‘Zaokret’ iz Konjščine ovog vikenda proveli kreativnu akciju “Put oko svijeta potezom kista”

Objavljeno: 12.09.2022. VH

Članovi nezavisne liste ‘Zaokret’ iz Konjščine ove su subote na školskom igralištu u Konjščini održali akciju pod nazivom “Put oko svijeta potezom kista”. 

Prateći svoju dosadašnju politiku i praksu odricanja od dijela novčanih naknada za rad u Općinskom vijeću kao vijećnici, te od novaca dobivenog za političko djelovanje i usmjeravanje istih za društveno korisne projekte, a ponajviše aktivnosti i projekte za djecu i mlade, organizirali su aktivnost koja je atraktivna i unikatna, a ujedno i edukativnog karaktera.

Od spomenutih financijskih resursa nabavili su šablonu za ocrtavanje karte svijeta, kupili boje za beton i popratne materijale, napravili plakate i zajedno sa svojim sumještanima realizirali dugo planiranu ideju da školsko igralište ukrase kartom svijeta.

Načelnica Konjščine Anita Krok prethodno je dala suglasnost i odobrenje da se akcija realizira na igralištu, budući da je to općinsko zemljište.

Popratna radionica za mlađe koja se održala nosila je naziv “Zastava moje zamišljene države”, a u kojoj su najmlađi crtali zastave svojih maštovitih izmišljenih država.

Akciju je došao podržati i oroslavski gradonačelnik Viktor Šimunić. 

– Naša agenda je da ideju i akciju preuzmu i druge općine i gradovi diljem Zagorja i već smo obećali posuditi šablonu i Oroslavju i susjedima u Zlatar Bistrici i veseli nas da je akcija tako dobro odjeknula i da su klinci, a i odrasli prihvatili ideju i realizaciju s tolikim oduševljenjem. Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koju smo realizirali s naknadama koje dobivamo u konačnici iz proračuna, jer smo zimus, uoči Božića, isto tako pomogli poboljšati uvjete rada našem Karate klubu ‘Konjščina’ kupnjom fokusera i opreme te novčanom donacijom – rekli su iz ‘Zaokreta’ Konjščina. 

Također, trenutno je aktualna i njihova inicijativa ‘Vrtić u prirodi’ koju će predstaviti Općinskom vijeću, a s kojom je upoznata i sama načelnica. Inicijativa je pokrenuta s ciljem da se pronađe rješenje za manjak prostornih kapaciteta u vrtiću, a temelji se na želji da se iskoristi prostor nekadašnje Područne škole Jertovec koja je već par godina neaktivna, uz napore i proceduralne suglasnosti svih potrebnih institucija i detaljnu analizu mogućih troškova i preduvjeta po Državnom pedagoškom standardu i ostalim propisima. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba