Važna obavijest Općine Mače

Počelo čišćenje ložišta i dimovodnih objekata – oni koji dimnjačaru neće omogućiti kontrolu, bit će novčano kažnjeni

Objavljeno: 05.09.2022. zagorjeinternational

Iz Općine Mače obavještavaju mještane da je završen postupak dodjele koncesije za obavljanje dimnjačarskih poslova, te da je s novo izabranim koncesionarom sklopljen Ugovor o koncesiji za obavljanje dimnjačarskih poslova za naredne četiri godine.

Sukladno članku 16. Odluke o obavljanju dimnjačarskih poslova na području općine, korisnici usluga dužni su omogućiti redovitu kontrolu i čišćenje ložišta i dimovodnih objekata.

-Pozivaju se mještani da dozvole ovlaštenom koncesionaru čišćenje njihovih ložišta i dimovodnih objekata,  a sve u cilju sprječavanja neželjenih posljedica požara i uništenja imovine nastalih uslijed neodržavanja dimnjaka. Sukladno Odluci o obavljanju dimnjačarskih poslova na području općine, propisane su novčane kazne za osobe koje neće omogućiti ovlaštenom dimnjačaru kontrolu i čišćenje ložišta i dimovodnih objekata – poručuju iz Općine.

Ovlašteni dimnjačar za područje općine je Leuštek j.d.o.o. Ulica zagorske brigade 30, 49222 Poznanovec. Obavljanje dimnjačarskih poslova tvrtka  Leuštek j.d.o.o.  počela je od prošlog četvrtka. Broj mobitela dimnjačara je 091/722-2124.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba