Rezultati pojačanog nadzora prometa na zagorskim cestama

Autocestom A2 u Velikoj Vesi ‘jurio’ 198 km/h, a 43-godišnjak u Polju Krapinskom ‘napuhao’ 2,68 promila

Objavljeno: 05.09.2022. zagorjeinternational

Tijekom proteklog vikenda, policijski službenici Policijske uprave krapinsko – zagorske proveli su pojačani nadzor u prometu tijekom kojeg je utvrđeno ukupno  77 prometnih prekršaja od čega je bilo – 16 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 11 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 35 ostalih prekršaja u prometu.

-Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u Velikoj Vesi na A2, u subotu, od 198 km/h, na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog i naplaćena novčana kazna, dok je najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena prilikom kontrole prometa u nedjelju, oko 13 sati, u Polju Krapinskom, kod 43-godišnjeg vozača. Vozač je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,68 promila. Vozaču je određeno zadržavanje, podnijet je Optužni prijedlog uz predloženu novčanu kaznu od 10.000 kuna te predloženu zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca – izvijestili su iz PU krapinsko – zagorske.

Tijekom proteklog vikenda u nadzoru prometa, također su zatečeni pod utjecajem alkohola vozač, 30-godišnjak u Gornjoj Stubici koji je upravljao osobnim vozilom s 2,39 promila, te vozač osobnog vozila 38-godišnjak u Pavlovcu Zabočkom koji je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,98 promila.  Obojici vozača određeno je zadržavanje i protiv njih podnijeti su Optužni prijedlozi uz predložene novčane kazne od 10.000 kuna te predložene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba