Ostvaren je dugo očekivani san DVD-a Jazvine, otvoren je vatrogasni dom čija je izgradnja vrijedna preko pet milijuna kuna

˝Vjerujemo kako ste prepoznali i posebno doživjeli današnje okvire i pozitivne promjene ovoga mjesta˝

Objavljeno: 24.08.2022.

Dobrovoljno vatrogasno društvo, osnovano 14. kolovoza 1955. godine, a koje djeluje na području mjesta Jazvine, Radobojski Orehovec i Bregi Radobojski, odnedavno je bogatije za potpuno novi prostor. Projekt izgradnje vatrogasnog doma prijavljen je na natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 2018. godine za tip operacije 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, nakon čega je s Agencijom potpisan ugovor (20. svibnja 2019. godine), a odluka o dodjeli sredstava donesena je 09. rujna 2020. godine u vrijednosti od 3.043.301 kuna. Inače, ukupna vrijednost projekta iznosi 5.160.000 kuna.

– Na samom početku radova naišli smo na poteškoće s izgradnjom temelja što se odužilo sam početak izgradnje. Za siguran početak gradnje morali smo provesti dodatna geološka istraživanja i izraditi elaborat temeljenja što je predstavljalo značajne dodatne troškove. Međutim, niti to nas nije spriječilo da ostvarimo naš dugo očekivani san i pristupimo gradnji doma – poručuju iz DVD-a Jazvine.

– Vjerujemo kako ste prepoznali i posebno doživjeli današnje okvire i pozitivne promjene ovoga mjesta. Iznimna aktivnost, razvoj i napredak koji karakteriziraju Radoboj, prvenstveno je plod neumorne želje, truda i rada načelnika, djelatnika Općine, ali i svih ljudi koji Radoboj nose u srcu. Samo zajedništvo i jedinstveni ciljevi, jamstvo su napretka i zacrtanog razvoja. Veliku zahvalu upućujemo vrijednom timu Općine Radoboj koji je uložio neizmjeran trud da ovaj projekt bude ostvaren – dodaju iz DVD-a.

Duga povijest jazvinskog DVD-a najbolje se ocrtava u brojkama i u provedenim aktivnostima. Tako društvo danas broji 65 članova, od kojih je 24 operativnih dok se ostatak dijeli na vatrogasne veterane, izvršne članove, pomažuće članove i vatrogasnu mladež. Kroz godine, društvo je bilo aktivno u svim sferama vatrogastva, a tijekom tih godina maštalo se o izgradnji vatrogasnog doma kojim bi se unaprijedio rad vatrogastva i poslužio mještanima općine Radoboj. Kako je ta želja kroz godine sve više rasla, a nakon godina neuspjelih pokušaja započela je inicijativa izgradnje doma kupnjom zemljišta uz pomoć načelnika općine Anđelka Topolovca i tadašnjeg zamjenika načelnika Stjepana Sirovca kao i cijelog tima Općine Radoboj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba