Filip je jednoglasnom odlukom sudaca slavio protiv Kineza Zhileija Zhanga

USPJEH KARIJERE: Filip Hrgović novi je obavezni izazivač za IBF-ov pojas svjetskog prvaka u teškoj kategoriji!

Objavljeno: 21.08.2022. zagorjeinternational

Filip Hrgović novi je obavezni izazivač za IBF-ov pojas svjetskog prvaka u teškoj kategoriji! Filip je jednoglasnom odlukom sudaca slavio protiv Zhileija Zhanga te tako stigao do uspjeha karijere.

Ovo je tek treći put kako Hrgović nije okončao dvoboj nokautom, a Zhangu je ovo bio prvi poraz u 26. profesionalnom nastupu. Do sada je imao 24 pobjede i jedan neodlučeni susret uz 19 nokauta.

FOTO: Twitter

Kako piše Gol.hr, najteži i najvažniji meč profesionalne boksačke karijere Filipa Hrgovića pokazao se upravo takvim, no hrvatski boksač je na izazov odgovorio na najbolji mogući način te je preokrenuo meč koji je na polovici podosta uvjerljivo gubio.

Na kraju su obojica podigli ruke, vjerujući da su napravili dovoljno za pobjedu.

No, prema mišljenju sudaca više je napravio Hrgović. Dva suca bodovali su 115-112, što je značilo kako je hrvatski teškaš uzeo osam rundi, dok je prema jednom sucu uzeo sedam te dobio meč rezultatom 114-113.

NAJBOLJI TRENUCI MEČA:

Iste je večeri Oleksandr Usik savladao Anthonyja Joshuu nakon 12 rundi puno boljeg meča nego što je bio onaj u rujnu prošle godine, u kojem mu je oduzeo IBF, WBA i WBO titulu prvaka svijeta.

Usik je u najvažnijim trenucima meča bio bolji te je uspio nadvladati na trenutke uistinu sjajnog Joshuu. Britanac je čak dobio povjerenje jednog suca (115-113), no druga dva zasluženo su meč bodovali za prvaka (116-112 i 115-113).

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba