OPASAN TIKTOK IZAZOV: Osječanin u noći automobilom naišao na mladića koji potpuno mirno sjedi na stolcu nasred ceste

“Što bi bilo da sam na sekundu pogledao negdje sa strane ili brže vozio i udario ga“

Objavljeno: 19.08.2022. zagorjeinternational

Vozeći se cestom nitko ne očekuje da bi mogao naići na osobu koja na stolcu sjedi nasred ceste, skroz mirna i gleda u mobitel, a kada naiđete, ona se ustaje, uzima stolac i odlazi.

Upravo to se dogodilo Osječaninu Branimiru Hackenbergeru Kutuzoviću koji je svoje neugodno iskustvo opisao za Glas Slavonije.  Naime, kako piše spomenuti portal, u ponedjeljak u večernjim satima, Osječanin je automobilom naišao na mladića koji sjedi na stolcu nasred Stepinčeve ulice, u samom središtu Osijeka. Kako bi spriječio daljnje ovakvo ponašanje nepoznatog mladića, objavio je i video koji je snimila kamera iz njegova automobila, a na videosnimci se vidi kako mladić mirno sjedi s mobitelom u ruci, prekriženih nogu, na plastičnom stolcu. Kada mu je prišao automobil i stao, mladić se polako ustao, uzeo svoj stolac i otišao prema prolazu koji spaja Stepinčevu ulicu i glavnu gradsku tržnicu.

-Utjecaj društvenih mreža, obijest, nepostojanje realnog sustava vrijednosti, upropašten obrazovni sustav, sve to zajedno ili nešto posve drugo!? Više ne znam! No pogledajte što mi se dogodilo ili, bolje rečeno, što se moglo dogoditi u Osijeku u Stepinčevoj ulici oko 21 sat u ponedjeljak, 15. kolovoza 2022., čvrsto vjerujem, kao posljedica svega navedenog. U svakom slučaju molim sve da podijele ovaj videozapis. Možda netko prepozna lika i neka onda obavijesti njegove roditelje o tome što im dijete čini. Je li posrijedi Tik-Tok izazov ili nešto slično, nije važno. No ovo dijete hitno treba odgojni tretman. Osim što ugrožava svoje zdravlje i život, ugrožava i sudbinu vozača i tko zna što još – napisao je na svom Facebook profilu.

Sveučilišni profesor je za Glas Slavonije kazao da se pitao što bi bilo da je na sekundu pogledao negdje sa strane ili brže vozio i udario ga automobilom, dodajući:

-Ja bih završio u zatvoru, a on bi tvrdio da je prelazio cestu. Sto posto bi u novinama pisalo kako je vozač pregazio dijete na cesti i odmah ste osuđeni. Osim mladića nije bilo više nikoga njegove dobi ondje, samo je naišao neki stariji čovjek nogostupom i kada je vidio što se događa, počeo je vikati na njega. Ne znam što je mladiću bilo i koja je njegova motivacija, ali vjerujem da se radi o nekom izazovu na TikToku. Djeca to rade, čak i hodaju po ogradi mosta. Nedavno sam čitao kako je dvoje djece umrlo jer su u nekom izazovu trebala prestati disati dok ne padnu u nesvijest. Nisam zvao policiju, a i video sam objavio da bih upozorio njegove roditelje da znaju što im dijete radi – istaknuo je.

Glas Slavonije pronašao je majku dječaka (15) koja je potvrdila da se radilo o TikTok izazovu.

-Ne znam što bi rekla, šokirala sam se i nije mi dobro od jutros (srijeda, nap.a.). Prijateljica mi je poslala video i tlak mi je skočio tako da sam gotovo dobila moždani udar. Sin mi je lagao da nije on bio taj koji je sjedio na cesti dok mu nisam pokazala video. Nije znao da je snimljen i da postoji snimak. Sreća i Bog da je taj čovjek koji je na njega naišao objavio video tako da nije zamutio lice pa sam ga mogla prepoznati i reagirati. Mogao je naići netko pijan, drogiran, manje oprezan ili je netko samo mogao skrenuti pogled na radio i moj bi sin stradao. Pa tko bi očekivao da netko sjedi na sredini ceste – kazala je šokirana majka, dodajući:

-To je bio pravi horor. Da nisam vidjela svojim očima, ne bih vjerovala. Sin mi je rekao da bar pet godina nije igrao TikTok izazov, što me je opet šokiralo jer sada ima samo 15 godina. Pa što je onda radio?! Čitala sam o tome, ali uvijek misliš to je negdje daleko. Koliko sam ljutita, toliko sam i sretna da znam što radi, jer on i dalje nije svjestan opasnosti. Sada bar znam da se mi roditelji moramo bolje organizirati. Ne treba šutjeti o tome. Voljela bih da je taj čovjek koji je naišao autom pozvao policiju, makar platila kaznu, da moj sin osjeti što je zapravo napravio. Svakako ću potražiti i stručnu pomoć za njega – rekla je.

Iz Policijske uprave osječko – baranjske potvrdili su da nisu dobili dojavu o ovom slučaju.

-Upozoravamo da se radi o ugrožavanju sigurnosti prometa na cestama, ali i ugrožavanju kako svog tako i života osobe koja nailazi vozilom. Prema Zakonu o sigurnosti cestovnog prometa, to je i kažnjivo – rekla je glasnogovornica Policijske uprave osječko-baranjske, Edita Roterbauer za Glas Slavonije.

Najnovije po kategorijama

“Vjetar u leđa mi je velika podrška zaposlenika, a uvjerena sam da je i Županiji u interesu da SBKT vode kompetentni ljudi, bez obzira na stranačku (ne)pripadnost”

EKSKLUZIVNO - ODLUČILA ISTUPITI: Kandidatkinja za ravnateljicu Spec. bolnice u Krapinskim Toplicama, klinička psihologinja Gordana Kamenečki o procesu izbora

“Vjetar u leđa mi je velika podrška zaposlenika, a uvjerena sam da je i Županiji u interesu da SBKT vode kompetentni ljudi, bez obzira na stranačku (ne)pripadnost”

Objavljeno: 26.11.2022. Alen Brodar

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter