Super naum i još bolja realizacija

Policajac preuzeo krivnju za prijatelja koji je mrtav pijan skrivio prometnu i pobjegao s mjesta nesreće

Objavljeno: 18.08.2022.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela u vidu ovjeravanja neistinitog sadržaja, policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad svojim kolegom.

Naime, 27. travnja 2022. godine u večernjim satima u Gračacu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom koju je pod utjecajem alkohola izazvao vozač BMW-a zadarskih registracijskih oznaka. Nakon što je skrivio nesreću, vozač se s mjesta udaljio.

Njegov prijatelj, policijski službenik i osumnjičenik, saznavši za događaj bez razmišljanja je pohitao u pomoć tako što je na mjesto događaja došao prije policije. Policijskim službenicima se predstavio kao osoba koja je upravljala automobilom koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći o čemu su policijski službenici sastavili odgovarajuću dokumentaciju.

U namjeri dovođenja nadležnog tijela u zabludu, svojim vlastoručnim potpisima ovjeravao je dokumentaciju prometne nesreće, iako je znao da ovjerava neistinite tvrdnje, odnosno da on nije sudjelovao u prometnoj nesreći kao vozač automobila. Sve to obavio van svog radnog vremena…

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv njega je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru, a udaljen je iz službe. U tijeku pokretanje disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter