Pojačani nadzor brzine kretanja po planu ROADPOL-a

U samo tjedan dana na zagorskim prometnicama evidentirano čak 363 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine

Objavljeno: 17.08.2022. zagorjeinternational

Policijski službenici su temeljem Plana aktivnosti organizacije ROADPOL – mreže prometnih policija država Europe, na području cijele Hrvatske, a ujedno i na području u nadležnosti Policijske uprave krapinsko – zagorske, u razdoblju od 8. do 14. kolovoza provodili pojačani nadzor brzine kretanja vozila. Tijekom akcije utvrđena su ukupno 363 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila.

Cilj ove akcije je podizanje veće sigurnosti u prometu s obzirom da je nepropisna i neprilagođena brzina kretanja vozila i dalje najčešći uzrok prometnih nesreća.

U cilju sprečavanja prometnih nesreća, pogotovo onih sa najtežim posljedicama, policijski službenici će i nadalje u svom svakodnevnom radu poduzimati pojačane aktivnosti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, prije svega prekršaje nepropisne brzine kretanja vozila, upravljanja vozila pod utjecajem alkohola ili droga, ne korištenja sigurnosnih pojaseva na svim sjedalima na kojima je sigurnosni pojas ugrađen, nepropisnog korištenje mobitela tijekom vožnje, ali i svih ostalih prekršaja.

– Pozivamo sve vozače da se pridržavaju prometnih propisa kako ne bi ugrozili sebe i ostale sudionike u prometu – poručuju iz zagorske PU.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba