Hrvatska ima još jednog Ironmana - iz Krapine

KRISTIJAN KROG: ˝I dalje sam bez riječi… Ovo je najviše što sam fizički patio u životu˝

Objavljeno: 17.08.2022.

– 14. kolovoza 2022. godine, dan kada sam postao Ironman – riječi su kojima je svoj Facebook status započeo Krapinčanin Kristijan Krog.

Krog je ove godine sudjelovao na triatlonu, odnosno ˝Ironman triatlonu˝ kojeg sačinjavaju 3,8 kilometara plivanja, 180 kilometara vožnje bicikla i puni maraton od 42.195 metara, a na kojeg se, zbog velikog interesa (zadnjih godina se na startu nađe oko 1500 natjecatelja) nije moguće direktno prijaviti, već postoji sustav kvalifikacijskih natjecanja na kojima se može plasirati za Ironman.

Ovogodišnji okrug Cork i grad Youghal koji spajaju legendarnu irsku prirodnu ljepotu, prikladnu lokaciju za utrke i dobro uravnoteženu stazu kako bi pružili ˝Ironman˝ festivalski vikend na ˝Emerald Isle˝ pružio je Krogu priliku da krene na izazovne staze ove autentično irske utrke, upije atmosferu njene užurbane podrške ljubaznih mještana i opusti se u šarmantnom primorskom gradu koji vrvi opipljivim povijesnim karakterom i znatiželjom.

– I dalje sam bez riječi… Ovo je najviše što sam fizički patio u životu, ali sam nastavio dalje i nikad nisam razmišljao da prestanem… U mojim knjigama to je najveća pobjeda. Hvala svima koji su ostvarili ovaj san, svima koji su me podržali na bilo koji način. Moj trener Mariusz iz ˝No1triatlon˝ koji me je pripremio za ovo, moji šefovi u MSR koji su došli u Youghal podijeliti ovaj trenutak sa mnom, mojom sestrom i njenim dečkom koji je došao čak iz Hrvatske da me podrži i bude sa mnom ovdje, također moja irska obitelj Dom i Edina koja je vodila računa o logistici i učinila mi ovaj vikend s manje stresa. Konačno zahvaljujem sebi i svom tijelu što smo odradili sav posao i izdržali sve fizičko zlostavljanje kroz koje sam ga pretrpio – napisao je Krog.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter