Održana 14. Modrožanska utrka, ujedno i 19. Memorijal "Marijan Lukina"

Prvo mjesto Slovencu Vinku Jostu, kod žena Mateji Blažinović, domaći trkači Dražen i Suzana Dinjar srebrni

Objavljeno: 16.08.2022. zagorjeinternational

U naselju Modrovec u Gornjoj Stubici, uspješno je održana 14. Modrožanska utrka koja je ujedno bila i 19. memorijal Marijan Lukina 2022. U pravom domaćem, zagorskom okruženju te uz prekasno popodnevno ljetno vrijeme i dobru posjećenost trkača i gledatelja, održane su sljedeće utrke: glavna utrka od 10,5 kilometara, promotivna utrka građana od 2,1 kilometra te utrka predškolske i osnovnoškolske djece.

Uspješni domaćini

Na glavnoj utrci startalo je ukupno 40 natjecatelja, a najbrži je bio Slovenac Vinko Jost, ispred domaćeg trkača Dražena Dinjara iz AK Rudolf Perešin te Matije Kušića iz KCIPT Samobor.
Od ostalih muških članova AK Rudolf Perešin, nastupili su i Karlo Dimec (4. mjesto), Frano Duspara (7. mjesto), Josip Kosec (18. mjesto), Neven Novosel (21. mjesto) i organizator utrke Željko Lukina (26. mjesto). Na utrci je bio kao gost, višestruki prvak i rekored Hrvatske u polumaratonu i maratonu Drago Paripović.

Kod žena je na glavnoj utrci najbrža bila Mateja Blažinović iz AK Martin Dugo Selo, domaća trkačica Suzana Dinjar iz AK Rudolf Perešin završila je druga, dok je treća bila Renata Kenda iz KCIPT Samobor.
Nakon glavne utrke održane su promotivne utrke za djecu predškolske dobi do 6 godina na 100 metara, zatim utrka djece od 1.-4. razreda osnovne škole na 400 metara i utrka djece 5. – 8. razreda osnovne škole na 600 metara. Na utrci je startalo ukupno 37 djece. Nakon djece, utrkivali su se i mještani Modrovca, njih ukupno 32. Kod građana najbrži je Dorian Dolić, drugi je bio Patrik Dinjar AK Rudolf Perešin  i treći je bio Sebastijan Kucelj. Kod građanki najbrže su bile sve članice iz AK Rudolf Perešin i to redom, prva Helena Dinjar, Nika Kuhta i Marta Haus.

Organizatori, AK Rudolf Perešin, se zahvaljuje organizacijskom odboru naselja Modorovec i samim mještanima koji su doprinijeli organizaciji ove utrke i tako samim natjecateljima ponudili dobru dobrodošlicu i domaći ugođaj.

Velik odaziv

– Zahvaljujemo se i Općini Gornja Stubica, načelniku Jasminu Krizmaniću koji je osobno prisustvovao na ovom događaju te svima sponzorima od kojih treba spomenuti Športsku zajednicu Krapinsko – zagorske županije i Turističku zajednicu Donje i Gornje Stubice. Hvala i trkačima koji su se odazvali na utrku te iste pozivamo i očekujemo još u većem broju dogodine – ističu organizatori.
Rezultate glavne utrke na 10,5 kilometara i utrke građana na 2,1 kilometar možete pronaći OVDJE.
Rezultati dječje utrke dostupni su OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba