Hodočašća se nastavljaju i narednog vikenda

MARIJA BISTRICA: Blagdan Velike Gospe proslavljen i u našem najpoznatijem svetištu 

Objavljeno: 16.08.2022. zagorjeinternational

U našem najpoznatijem marijanskom svetištu, Svetištu Majke Božje Bistričke, jučer je proslavljena svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marija na nebo. Proslava je započela u nedjelju bdjenjem uz put svijetla i molitvu krunice na bistričkoj kalvariji, a potom je uslijedila misa u Crkvi na otvorenom Blaženog Alojzija Stepinca, piše Radio Marija Bistrica

Središnju je misu predslavio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

– Marija je vjerovala da Bogu nije ništa nemoguće. Zahvaljujući toj vjeri Marija je od tada na čelu sveopćeg hodočašća vjere koje se odvija tijekom stoljeća i u svim naraštajima. Isusova Majka prva je u povijesnom hodočašću svetog Božjega naroda novoga i vječnoga Saveza. To se unutarnje hodočašće događa po vjeri, snagom Uskrsloga Gospodina, u Duhu Svetom koji je dan Crkvi kao tješitelj – rekao je Bozanić na početku propovijedi. 

– U ovo vrijeme koje je bremenito raznim strahovima, a koje traži obnovu nakon razarajućih potresa, u razdoblju označenim pandemijom, kao toliko puta u našoj povijesti, potrebno je da, ojačani zagovorom blaženoga Alojzija Stepinca, ponovno stanemo pred Mariju i zavapimo: Pod obranu se Tvoju utječemo! Crkvi u Hrvatskoj i domovini Hrvatskoj potrebna je nova marijanska obnova – poručio je na kraju kardinal Bozanić. 

foto: RMB

Misi je nazočio i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, u pratnji načelnika Marije Bistrice Josipa Miličkog. 

Hodočašća u naše najpoznatije svetište se nastavljaju i idućeg vikenda, pa je tako u subotu na rasporedu Hodočašće Sisačke biskupije, a u nedjelju tradicionalno vozočašće.

foto: RMB

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba