Navodno je domaćin, gradonačelnik Kenzingena, po prirodi veseljak i voli slavonsku tamburicu

Gradonačelnik Vinkovaca (HDZ) u Njemačku vodio 10 članova gradske uprave i – pet tamburaša

Objavljeno: 16.08.2022. zagorjeinternational

Oporbeni gradski vijećnik iz Vinkovaca Goran Kajkić, iz stranke Ključ Hrvatske, na svom Facebook profilu objavio je kako je vinkovački gradonačelnik, Ivan Bosančić (HDZ), nedavno na put u Njemačku poveo 30-ak ljudi, među kojima deset članova gradske uprave i pet tamburaša, prenosi Index.
Kajkić kaže da se “izlet” Vinkovčana dogodio prije mjesec dana, a putovali su u njemački grad Kenzingen. Navodi da je HDZ-ov gradonačelnik o trošku grada unajmio autobus i napunio ga “odabranom ekipom i tamburašima”.

Piše da su na popisu putnika tog autobusa bili gradonačelnik Bosančić, njegov zamjenik, članovi Gradskog odbora HDZ-a, pročelnici gradskih uredskih odjela te “nekoliko rodbinski povezanih zaposlenika gradske uprave ili gradskih tvrtki, te politički koalicijski partner, a kao pratnju iznajmili su tamburaški bend”.

– Svi su oni sebi priskrbili dnevnice s javnim novcem. U ta četiri dana svaki od njih uzeo je preko 1700 kuna, najam busa koštao je gotovo 30.000 kuna, a kao šlag na kraju poveli su i tamburaše (da ih zabavljaju u putu) koje je Bosančić platio oko 10.000 kuna, također vašim novcem – piše Kajkić koji dostavlja dokument u kojem se navodi koliko je cijeli “izlet” koštao.

Dokumenti koje je Kajkić objavio na Facebooku:


Točnije, iz službenog odgovora koji je Kajkiću stigao iz vinkovačke gradske uprave proizlazi da je na trošak lokalnog proračuna u Kenzingen putovalo deset osoba. Svakoj od njih isplaćena je jedna kunska dnevnica u iznosu od 200 kuna te po tri devizne; svakom dakle još po 210 eura. Na dnevnice, kunske i devizne, za put u njemački grad Kenzingen, ukupno je potrošeno 17.786,10 kuna.
Kajkić piše da bi, da se njega pita, grad u inozemstvu predstavljali studenti i sportaši.
– Moj stav je da je trebalo ići samo uže vodstvo grada. Kad bi se išlo predstavljati naš grad onda bi trebali ići: deset studenata s najvećim prosjekom, deset mladih sportaša sa zapaženim rezultatima, predstavnici KUD-a Lisinski. To bi bilo tako kad bi imali poštenog i dobronamjernog gradonačelnika – kaže Kajkić.
HDZ-ov gradonačelnik Bosančić rekao je Telegramu da posjeduje prepisku mejlom u kojoj se vidi da ga je gradonačelnik Kenzingena Matthias Guderjan (65) molio da u Njemačku dovede i vinkovačke tamburaše. Dodao je da je Guderjan po prirodi veseljak i voli slavonsku tamburicu. No gradonačelnik njemačkog grada ipak ih nije čuo jer “iz zdravstvenih razloga nije mogao biti tamo”.

FOTO: Ivan Bosančić/Facebook

Novinari Telegrama pitali su Bosančića imaju li Vinkovci i Kenzingen bilo kakvu gospodarsku suradnju, ali HDZ-ovac im je rekao da “baš i nemaju” te da je ranije, koliko zna, bilo pokušaja jednog obrtnika koji radi ograde od kovanog željeza da se plasira na tamošnje tržište.
Kazao je, međutim, da prijateljski odnosi dva grada sežu još u vrijeme Domovinskog rata kada je Kenzingen Vinkovcima pružao izdašnu materijalnu pomoć te da već i zbog tog razloga valja održavati i njegovati prijateljske odnose s tim gradom. I zaključuje da će izaslanstvo Kenzingena biti gosti grada na ovogodišnjim Vinkovačkim jesenima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba