Gnjusan događaj u centru metropole

Dvojac silovao maloljetnicu u zagrebačkom parku

Objavljeno: 16.08.2022. zagorjeinternational

Kako piše portal 24sata, proteklog petka, negdje u noći u parku iznad Tomićeve ulice dogodio se gnjusan događaj za kojeg počinitelji kažu da se dogodio dragovoljno…

Kako neslužbeno doznaje spomenuti portal, dvojac osumnjičen za silovanje pritvoren je na mjesec dana u Remetinec dok se dvojica osumnjičenih za bludne radnje brane sa slobode. U kojim se okolnostima i tko je od četvorice osumnjičenih imao kakvu ulogu pokazat će istraga.

Bude li pritvoreni dvojac nakon istrage optužen te eventualno i osuđen prijeti im do 10 godina zatvora, ali u praksi su kazne puno manje i bliže minimalnim zatvorskim kaznama zapriječenim za to nedjelo.

– Policijski službenici PU zagrebačke u subotu su dovršili kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom i maloljetnikom zbog sumnje da su 12. kolovoza 2022. godine silovali djevojku, kao i nad 31-godišnjakom i 30-godišnjakom zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela “bludne radnje” na štetu maloljetne osobe – kazali su PU zagrebačke.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su doveli pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu, kao i Županijskom državnom odvjetništvu za mladež.

Na području PU zagrebačke u vremenu od 1. siječnja do 31. srpnja. 2022. godine policija je zabilježila 33 kaznenih djela silovanja (dva su ostala u pokušaju), od strane 16 počinitelja na štetu 33 žrtve (pet ih je mlađih od 18 godina).

– Podsjećamo, kod kaznenih djela silovanja moguće je da isti počinitelj u dužem razdoblju počini više djela na štetu iste žrtve, odnosno moguće je da više počinitelja počini djelo na štetu iste žrtve. Međutim, svaki čin se tretira kao zasebno kazneno djelo – ističu u policiji te navode kako su prijavljena kaznena djela silovanja razriješena u visokom postotku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba