Veliko slavlje u Međimurju

DVD Pribislavec proslavio okruglih 100 godina postojanja 

Objavljeno: 16.08.2022. zagorjeinternational

Svečanom sjednicom, mimohodom i podjelom priznanja, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pribislavec su ove subote proslavili 100 godina postojanja DVD-a. 

Vatrogastvo u Međimurju kontinuirano djeluje od 1875. godine, a DVD Pribislavec osnovano je 20. rujna 1921. godine, i danas broji više od 40 članova, a kroz cijelo vrijeme ima značajan utjecaj na društveni život Pribislavca i okolice.

Svečanosti su se odazvali i župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Pribislavca Matija Ladić, predsjednik gradskog vijeća Čakovca Josip Varga, tajnik vatrogasne zajednice Međimurske županije Nikola Besedić, zamjenik predsjednika vatrogasne zajednice grada Čakovca Srećko Mrazović, predstavnici kluba vatrogasnih veterana Međimurske županije Vladimir Jambor i Florijan Dolar, župnik Župe Svetog Florijana u Pribislavcu vlč. Marko Raca,  župnik Župe Mala Subotica vlč. Tomislav Kos te predstavnici mnogobrojnih vatrogasnih društava.

Predsjednik DVD-a Pribislavec Petar Hajdinjak je u obraćanju izrazio zahvalnost osnivačima DVD-a, te istaknuo kako se kroz povijest, pa i danas, članovi DVD-a trude biti na pomoći svima kojima je pomoć potrebna. Zapovjednik DVD-a Pribislavec David Dodlek čestitao je svim članovima na nesebičnom angažmanu s obzirom da to da su ustrojeni na dobrovoljnoj bazi, no uvijek spremni odazvati se svakom pozivu u cilju zaštite i spašavanja osoba i imovine, dok je načelnik Pribislavca Matija Ladić istaknuo snažnu podršku Općine radu društva te pomoć pri nabavci opreme koja im je potrebna u njihovom svakodnevnom radu.

-100. godina postojanja DVD-a Pribislavec govori o ustrajnosti, uspješnosti, radu i trudu svih članova, i čestitam Vam na tome. Ponosni smo na sva naša vatrogasna društva kojih u Međimurju ima 88. Uvijek ste spremni pomoći u svakoj situaciji i time pokazujete kako vatrogastvo nije poziv, već način života. Na tome vam veliko hvala – rekao je župan Posavec i čestitao Antunu Krištofiću, najstarijem članu DVD-a Pribislavec na punih 60 godina aktivnog rada u vatrogastvu.

Tijekom svečane sjednice podijeljena su i odlikovanja, zahvalnice i priznanja pojedincima koji su u 10, 20 ili 30 godina dali svoj aktivni doprinos radu društva, te institucijama i sponzorima koji su pomogli u razvoju vatrogastva na području općine Pribislavec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba