Oglasili se i građani kojima su ovi sisavci stalni gosti u stanovima

Dvadesetak šišmiša uletjelo u zagrebački KBC: ˝Ovaj su se put razletjeli hodnikom, garderobom i sobom gdje su smješteni pacijenti˝

Objavljeno: 16.08.2022.

– U kolovozu tradicionalno posjećujemo Kliniku za traumatologiju KBC-a ˝Sestre milosrdnice˝ u Draškovićevoj ulici. Povod dobro poznat – ulijetanje šišmiša u bolnicu – riječi su kojima započinje Facebook objava Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba, inače smješteno u Dumovcu na istočnom rubu Grada.

– Ovaj su se put razletjeli hodnikom, garderobom i sobom gdje su smješteni pacijenti. Uspjeli smo uloviti 20 šišmiša, a ako se naknadno uoči još koji, vratit ćemo se u bolnicu. Ulovljene šišmiše prevezli smo na pregled u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba – stoji u objavi azila Dumovec, a ispod koje su se nanizali komentari Zagrepčana kojima ovakvi slučajevi nisu strani. Štoviše, neki od njih ističu kako su se već i navikli na ‘stalne goste’ u svojim stanovima.

 – Jednom kad ulete ne prestaju se vraćate, kažu miris ih privlači. Zadnjih godinu dana svako malo mi uleti minimalno jedan kroz noć. Treba ih pustit samo da slete negdje, ali uz mica mace je to jako teško, ja ih imam dvije – napisala je jedna od pratiteljica.

– Odvratni su, a ne cute, i ne, uopće te neće povrijediti, osim što se uhvati u kosu i izgrebe glavu, lice itd. Ma fuj – još je jedan od komentara.

– Ne daj bože da više ikad uleti, spremna sam prodati kuću i preseliti se – stoji ispod objave.

– Nama je uletio u jedan po noći. Kako ćeš spavati sa šišmišem u stanu?! Izletiti ne može radi mrežica za mačke… Vjerojatno se unutra nekako ušuljao kroz te rupe, sigurno nije uletio. Drugi dan sam morala javiti da ne mogu doći na posao. Satima tražila šišmiša gdje se zavukao… Konačno ga mačka čula i onda čekala Dumovec da ga dođu izvući od tamo i isfurati iz stana. Teška komplikacija uglavnom – zaključila je treća građanka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba