Povijesni rezultat naše mlade maratonke

BRAVO! Matea Parlov Koštro na EP u Münchenu osvojila srebro u trčanju 

Objavljeno: 15.08.2022. zagorjeinternational

Najbolja hrvatska maratonka Matea Parlov Koštro, na Europskom prvenstvu u Münchenu osvojila je srebrnu medalju u trčanju. To je ujedno i povijesni rezultat jer je upravo u Münchenu njen rođak Mate Parlov prije 50 godina osvojio olimpijsko zlato u boksu, piše Jutarnji list

Koliko je rezultat važan govori i činjenica da je ovo prva trkača medalja za Hrvatsku još od 1994. kada je Branko Zorko na Europskom prvenstvu u Helsinkiju osvojio broncu. Ova je medalja ujedno u 11. odličje za našu zemlju na kontinentalnim smotrama od samostalnosti, a deveto u režiji atletičarki.

Parlov Koštro je u cilj ušla s vremenom od 2;28:42, odnosno, samo tri sekunde sporije od njenog osobnog rekorda. Ispred nje se našla Poljakinja Aleksandra Lisowska (2;28:36).

Čim je ušla u cilj, zaplakala je od sreće.

– Oprostite što plačem, ali stvarno su me emocije ponijele jer je ovo prva maratonska medalja za Hrvatsku. Sezona mi je bila teška od početka, ali uz mene su cijelo vrijeme bili moj tim, moj trener Slavko Petrović i Hrvatski atletski savez koji su vjerovali u mene čak i kad ja nisam. Ovo je stvarno ostvarenje sna – rekla je pred novinarima. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba