U sklopu hvalevrijednog projekta “Škole jednakih mogućnosti u Međimurskoj županiji“

U Međimurskoj županiji i ove školske godine osigurano 65 pomoćnika u nastavi za 67 učenika 

Objavljeno: 14.08.2022. zagorjeinternational

S ciljem pružanja potpore uključivanja učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske i srednjoškolske ustanove kojima je osnivač Međimurska županija, i u novoj školskoj godini provodit će se projekt “Škole jednakih mogućnosti u Međimurskoj županiji“. 

Potrebnu potporu i pomoć učenicima s teškoćama u razvoju pružat će pomoćnici u nastavi i stručni komunikacijski posrednici kako bi učenicima poboljšali njihova obrazovna postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje. 

Ukupna vrijednost projekta je 2.944.617 kuna od čega su 90 posto bespovratna sredstva, a 10 posto sufinancira Međimurska županija kao nositelj projekta. Projekt se provodi od 2014. godine u okviru Operativnog programa Europskog socijalnog fonda  “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.” temeljem poziva “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza V.”

Kroz projekt će se zaposliti 65 pomoćnika, odnosno komunikacijskih posrednika koji će pružiti pomoć i podršku 67 učenika s teškoćama u razvoju u 18 osnovnih i pet  srednjih škola kojima je osnivač Međimurska županija.

Škole uključene u projekt kao projektni partneri su OŠ Belica, OŠ Donja Dubrava, OŠ Donji Kraljevec, OŠ Draškovec, OŠ dr. Ivana Novaka Macinec, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, OŠ Mursko Središće, OŠ Nedelišće, OŠ Orehovica, OŠ Podturen, OŠ Prelog, OŠ Vladimira Nazora Pribislavec, OŠ Selnica, OŠ Strahoninec, OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu, OŠ Sveti Martin na Muri, OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec, OŠ Štrigova, Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, Gospodarska škola Čakovec, Graditeljska škola Čakovec i Tehnička škola Čakovec.

U projekt “Škole jednakih mogućnosti u Međimurskoj“ uključit će se i škole kojima je osnivač Grad Čakovec, i to I. osnovna škola Čakovec, II. osnovna škola Čakovec, III. osnovna škola Čakovec, Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec, OŠ Ivanovec, OŠ Kuršanec te ČakRa d.o.o., a vrijednost projekta iznosi 2.310.391,80 kuna, dok će Grad provedbu sufinancirati s 15 posto iznosa. 

Najnovije po kategorijama

“Želimo osvijestiti javnost o prisutnosti projekata omogućenih EU sredstvima u lokalnoj zajednici, ali i zadržati svijest građana o uključenosti rezultata EU projekata u naše svakodnevne živote”

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter