NASTAVAK OBNOVE GREBENGRADA: Gradu Novom Marofu dodijeljeno 100.00 kuna od Ministarstva kulture i medija

“Utvrdu sada vraćamo u život, i u sljedećim godinama će se postupno ulagati u njezinu obnovu – kopat će se niže i polako će se javnosti otkrivati cijela“

Objavljeno: 13.08.2022. zagorjeinternational

 Ministarstvo kulture i medija kroz program javnih potreba u kulturi za 2022. godinu osigurat će Gradu Novom Marofu 100.000 kuna za program zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara, za građevinsku sanaciju utvrde Grebengrad. Nastavak je to višegodišnje temeljite obnove Grebengrada u koju se ulažu sredstva Grada i Ministarstva kulture i medija.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač podsjeća da je za obnovu jedne od prepoznatljivih kulturno-povijesnih lokacija na ovom području, Ministarstvo kulture za 2021. godinu dodijelilo 400.000 kuna, a sufinanciranje se nastavlja i ove. U obnovu i Grad ulaže vlastita sredstva. Gradonačelnik je zahvalio i Ministarstvu kulture i Konzervatorskom odjelu u Varaždinu na pomoći.

– Nakon nekoliko godina obnove sad se može vidjeti vrh najveće srednjovjekovne utvrde na sjeveru Hrvatske, napuštene u 17. stoljeću. Sad ju vraćamo u život, i u sljedećim godinama će se postupno ulagati u obnovu utvrde, kopat će se niže i javnosti će se polako otkrivati cijela utvrda – najavio je Jenkač.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter