Održana redovna skupština Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije

PROIZAŠLA IZ TUGE I BOLI: “Zahvaljujem svima na predanom radu, trudu i promicanju vrijednosti Domovinskog rata“

Objavljeno: 13.08.2022. zagorjeinternational

Osim što gotovo puna tri desetljeća rade na očuvanju uspomene na sve vrijednosti Domovinskog rata te na poginule branitelje, članovi Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije vode brigu o svojim bolesnim članovima te im pomažu u ostvarivanju prava. Istaknuto je to u subotu u Varaždinu na redovnoj godišnjoj skupštini Udruge, koja okuplja 70-ak članova. Izvješće o radu u 2021. godini podnijela je predsjednica Udruge Ljubica Florijan-Cerovečki.

– Sjećanje na poginule hrvatske branitelje je naš temeljeni program te najveća i časna obveza. Zahvaljujem svim članovima udruge koji su, unatoč pandemiji koronavirusa, bolesti i poodmaklim godinama, uspješno obavljali sve zadaće. Uvjerena sam da smo i dalje sposobni obavljati programske zadaće i ostvarivati ciljeve udruge te ćemo, uz puno razumijevanja, pomagati jedni drugima te zajednički čuvati spomen na naše poginule branitelje. Spomen na njih je i sjećanje na Domovinski rat kao najslavnije razdoblje hrvatske povijesti, koje nikako nikada ne smije biti obezvrijeđeno i zaboravljeno – istaknula je Florijan-Cerovečki.

Najdublji osjećaji

Čestitke na predanom radu, uputila je zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec.

– Posebna ste udruga koja okuplja udovice i roditelje preminulih hrvatskih branitelja, udruga koja je proizašla iz tuge i boli. Vaši najmiliji dali su ono najvrijednije, svoj život. Vašu tugu i bol ništa ne može zamijeniti, no ona vas je i ojačala. Proteklih gotovo 30 godina marljivo i predano radite na promicanju vrijednosti Domovinskog rata, a u udruzi istovremeno imate kolege i kolegice s kojima svih ovih godina razmjenjujete svoje najdublje osjećaje. Zahvaljujem svima na predanom radu i trudu, promicanju vrijednosti Domovinskog rata i osvješćivanju svih nas da se žrtva vaših najmilijih nikada ne smije zaboraviti – rekla je Zagorec.

Ispred Policijske uprave varaždinske te braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata obratio se Darko Blaži iz Policijske uprave varaždinske.

Dugo i bolno

– Trideset godina je prošlo od početka Domovinskog rata, a 27 godina od veličanstvene vojno-redarstvene akcije Oluje. Vrlo brzo to prođe u ljudskom životu, no mogu samo pretpostaviti koliko je to dugo i bolno vrijeme za vas, pripadnike ove udruge, koji ste ostali bez svojih najmilijih, bez sinova, supruga, očeva. Hvala udruzi na tome što svih ovih godina čine da se istina o Domovinskom ratu ne zaboravi – rekao je Darko Blaži.

Podršku Udruzi su dali i Andreja Bobek iz Grada Varaždina, Ivo Loborec iz Udruge Specijalne jedinice policije Rode, Zlatko Maltarski iz Udruge dragovoljaca i veterana DR-a – ogranak Varaždin, Tihomir Hozmec iz Udruge pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin, Damir Štefulj i Dejan Novosel iz Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade “Tigrovi” – podružnica Varaždinske županije, te Damir Makovec iz Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora – podružnica Varaždinske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter