Vlada RH održala telefonsku sjednicu

Produljena Uredba o cijenama naftnih derivata, od utorka cijene goriva još niže – evo koliko ćemo plaćati litru benzina i dizela

Objavljeno: 13.08.2022. zagorjeinternational

U subotu je Vlada Republike Hrvatske održala telefonsku sjednicu na kojoj je, kako je priopćeno iz Banskih dvora, donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, piše Jutarnji list.

– Sukladno donesenoj Uredbi dosadašnji način izračuna najviših cijena se primjenjuje i za sljedećih sedam dana, pa se najviša cijena utvrđuje prema formuli jednako za sva maloprodajna mjesta u Republici Hrvatskoj, na temelju sedmodnevnog obračunskog razdoblja, s ograničenom maržom od 0,65 kn po litri za benzin i dizel, a za plavi dizel 0,40 kn po litri – stoji u priopćenju Vlade RH.

U priopćenju iz Banskih dvora, navodi se da će se cijene naftnih derivata određene temeljem predmetne Uredbe dodatno sniziti u odnosu na sada važeće, pa će od utorka nove cijene biti – benzin 11,19 kn po litri (smanjenje za 0,11 kn), dizel 12,12 kn po litri (smanjenje za 0,02 kn) te plavi dizel 8,49 kn po litri (smanjenje za 0,01 kn). Bez mjera Vlade RH, benzin bi bio 13,06 kuna po litri, dizel 14,57 kuna po litri, a plavi dizel 9,38 kuna po litri.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter