POVODOM JUČERAŠNJEG MEĐUNARODNOG DANA MLADIH: Poruka Savjeta mladih Varaždinske županije

PARTNERSKI ODNOS SA ŽUPANIJOM: Razloga za optimizam ima – pred nama su velike prilike, ali i puno posla

Objavljeno: 13.08.2022. zagorjeinternational

Međunarodni dan mladih, koji se pod okriljem Ujedinjenih naroda obilježava kontinuirano od 2000. godine, obilježava se svake godine 12. kolovoza, a 2022. godina proglašena je i Europskom godinom mladih u kojoj se želi ukazati na važnu ulogu mladih u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti.

-Unatoč svim teškim okolnostima koje su zahvatile Varaždinsku županiju, Republiku Hrvatsku, ali i cijeli svijet, sretni smo što se nije dozvolilo da se položaj mladih unazadi i pogorša, već upravo suprotno. Rješavanju problema mladih Varaždinska županija pristupila je kroz izgradnju partnerskog odnosa s mladima. Tako je Varaždinska županija napravila veliki iskorak za mlade, posebno u obrazovanju koje je preduvjet kvalitetnog zaposlenja mladih osoba, a samim time i zasnivanja vlastite obitelji u bilo kojem dijelu Varaždinske županije. Završen je projekt rekonstrukcije Osnovne škole Veliki Bukovec, završen je projekt dogradnje Osnovne škole Martijanec, završena je izgradnja Osnovne škole “Vladimir Nazor” Sveti Ilija – kazali su iz Savjeta mladih Varaždinske županije povodom jučerašnjeg Dana mladih.

Istaknuli su da Županija potiče izvrsnost nagradama uspješnim studentima i učenicima.

 -Donesena je Odluka o nagrađivanju učenika za posebna postignuća na međunarodnim natjecanjima, a u okviru Centara izvrsnosti Varaždinske županije otvoreni su i praktikumi – praktikum za potrebe Strukovnog centra izvrsnosti za strojarstvo, praktikum i zvjezdarnica za potrebe programa astronomije u sklopu Centra izvrsnosti za fiziku te praktikum za potrebe Strukovnog centra za elektrotehniku. Ovdje nije riječ samo o radu s darovitom djecom, riječ je i o suvremenom pristupu izvođenja programa unutar škola. Time se stvara spona povezanosti s gospodarstvom čime se ostvaruju nova radna mjesta – rekli su, dodavši:

-Povećane su i stipendije za učenike i studente Varaždinske županije, a najavljeno je i da će se u novoj školskoj i akademskoj godini 2022./2023. dodatno povećati broj i visina stipendija. Sve navedeno je dokaz da se, konkretnim mjerama koje daju rezultate, standard mladih u županiji popravlja. Pred mladima su velike prilike, razloga za optimizam ima, no pred nama je još puno posla – kazali su.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba