Idućih dana okupit će brojne mlade i perspektivne filmaše iz čitavog svijeta

UZ RASPRODANE PROJEKCIJE: Sinoć je otvoren osmi Brač Film Festival

Objavljeno: 11.08.2022. zagorjeinternational

Sinoć je u Supetru svečano otvoreno osmo izdanje Brač Film Festivala koji će idućih dana okupiti brojne mlade i perspektivne filmaše iz čitavog svijeta.

Prva filmska večer započela je rasprodanim projekcijama glavnog programa, ali i dječjeg filma “Ljeto kada sam naučila letjeti“. Ovogodišnji program Brač Film festivala otvorio je film “Divljaci”, redatelja Darija Lonjaka. Ova žanrovska akcijska komedija donijela je priču o tri navijača Hrvatske reprezentacije koja su greškom zalutala u teroristički kamp.

Brač Film Festival od samih početaka njeguje važnost projekcija za djecu, tako je i ove godine program vrlo bogat, a projekcije za najmlađe počele su filmom “Ljeto kada sam naučila letjeti“ koji je nedavno u Puli osvojio Zlatnu arenu za najbolji hrvatski doprinos u manjinskoj koprodukciji, a selektiran je i za filmski festival u Locarnu.

Direktor festivala Bruno Mustić u svom je obraćanju publici istaknuo kako je iznimno sretan što nakon dvije godine pandemije napokon vidi prepuno ljetno kino, ali se i posebno zahvalio gostima koji su došli predstaviti svoja dugometražna i kratkometražna ostvarenja.

U glavnom programu, posjetitelji su imali priliku uživati u filmu “Divljaci“, koji je također prikazan i na ovogodišnjem Pula Film Festivalu, a ima i zavidnu kinodistribuciju izvan granica RH. Vrlo je zanimljivo spomenuti da je film imao paralelnu distribuciju u čak šest zemalja, uključujući Austriju, Švicarsku, Njemačku i Crnu Goru. U Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, “Divljaci“ će se prikazivati u čak 40 gradova.

Na otvorenju Festivala bili su redatelj filma Dario Lonjak i glumac Ivan Ožegović koji upravo na Brač Film Festivalu završavaju svoju ljetnu turneju promocije filma. Ivan Ožegović ekskluzivno je otkrio da je odličan osjećaj predstaviti film u ovako veseloj i prijateljskoj atmosferi Brač Film Festivala jer je i film “Divljaci“ projekt na kojem je cijela ekipa radila sa srcem i željom da naprave nešto drugačije. Za kraj je rekao da se nada predstavljanju još barem jednog filma s redateljem Dariom Lonjakom na Brač Film Festivalu.

Kako i priliči svakom dobrom festivalu, večer je završila odličnim after partijem u Acapulco beach baru na kojem su se posjetitelji, zaljubljenici u film i filmaši družili i razmjenjivali neprocjenjiva iskustva. Program festivala nastavlja se danas, premijerom filma “Strahinja Banović”, redatelja Stefana Arsenijevića koji je zbog velikog interesa na FEST-u bio prikazan dvaput, a ulaznice za ostatak programa i dalje su dostupne na info pultu na Supetarskoj rivi. Brač Film Festival možete posjetiti do subote.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba