IZ LOBORA POZIVAJU: Prijedlozima i sugestijama dajte svoj doprinos izradi što kvalitetnijih Pravilnika o dodjeli stipendija

“Ulaganje u mlade je ulaganje u budućnost i nadamo se da će naše stipendije roditeljima smanjiti troškove školovanja djece”

Objavljeno: 11.08.2022. zagorjeinternational

Općina Lobor vodi brigu o tome da iz godine u godinu stvara što bolje uvjete za obrazovanje djece i mladih sa svog područja pa tako i ove godine nastavlja sa stipendiranjem učenika i studenata. Ovih je dana objavljen i nacrt Pravilnika o dodjeli općinskih stipendija te je upućen na javno savjetovanje.

Kako je istaknula načelnica Ljubica Jembrih, obrazovanje, odnosno djeca i mladi, visoko su na listi prioriteta s ciljem da mladi Loborci i Loborke steknu što bolje obrazovanje kako bi bili konkurentni na tržištu rada.

– Vodimo se mišlju kako je ulaganje u mlade, ulaganje u budućnost i nadamo se da će naše stipendije, roditeljima barem malo olakšati i smanjiti troškove školovanja njihove djece. Stoga pozivamo sve da se uključe u savjetovanje jer je veoma bitno da zajednički napravimo kvalitetan pravilnik po kojem ćemo stipendirati učenike i studente – naglašava načelnica Jembrih te dodaje kako će po prvi puta natječaj obuhvatiti i sportske stipendije.

Tako bi pravo na sportsku stipendiju ostvarili kategorizirani sportaši čiji su rezultati vrjednovani i potvrđeni od strane Hrvatskog olimpijskog odbora.

Učeničke i studentske stipendije bi se trebale dodjeljivati u tri kategorije, i to za nadarene učenike i studente, po socijalnom kriteriju te za deficitarna zanimanja. Utvrđeni su i kriteriji po kategorijama za učenike i studente te je određen sustav bodovanja i popis potrebne dokumentacije. 

Nacrt Pravilnika za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija, kao i obrazac za savjetovanje o istom dostupni su na službenim stranicama Općine

Popunjeni obrazac s prilogom treba se dostaviti mailom na adresu [email protected] zaključno do 22. kolovoza do 12 sati, a po završetku savjetovanja, svi pristigli obrasci bit će javno dostupni na internetskoj stranici Općine Lobor.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba