Policija i dalje provodi akciju pojačanog nadzora brzine

Samo jučer utvrđeno čak 178 prekoračenja brzine, rekorder u Dubrovčanu vozio 136 km/h na mjestu gdje je dozvoljeno 70 

Objavljeno: 11.08.2022. zagorjeinternational

Temeljem Plana aktivnosti organizacije ROADPOL – mreže prometnih policija država Europe, na području cijele Hrvatske, pa tako i na području u nadležnosti Policijske uprave krapinsko – zagorske, u razdoblju od 8. do 14. kolovoza provodi se pojačani nadzor brzine kretanja vozila.

Tijekom jučerašnjeg dana, od 8 do 14 sati je na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska provedena akcija nadzora brzine kretanja vozila, kojom prilikom su utvrđena ukupno 192 prometna prekršaja, od čega je bilo 178 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila te 14 ostalih prekršaja u prometu.

Kako je izvijestila PU krapinsko – zagorska, najveća izmjerena brzina vozila van naselja iznosila je 136 km/h na mjestu gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 70 km/h kod Dubrovčana, dok je najveća izmjerena brzina u naseljenom mjestu iznosila 97 km/h na mjestu gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h u Stubičkoj Slatini.

Cilj ove akcije je podizanje veće sigurnosti u prometu s obzirom na to da je nepropisna i neprilagođena brzina kretanja vozila i dalje najčešći uzrok prometnih nesreća.

Policija ovim putem poziva sve vozače da se pridržavaju prometnih propisa kako ne bi ugrozili sebe i ostale sudionike u prometu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba