Projekt vrijedan 1,58 milijuna kuna

ZA GRADNJU POTPORNIH ZIDOVA NA GROBLJU U OŠTRICAMA: Gradu Novom Marofu dodijeljeno 120.000 kuna

Objavljeno: 10.08.2022. zagorjeinternational

Grad Novi Marof realizaciju projekta nastavlja s osiguravanjem sredstava iz drugih izvora osim gradskog proračuna. Tako je na javni poziv Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda u 2022. godini prijavljen projekt “Potporni zidovi na mjesnom groblju u Oštricama“. Ministarstvo će projekt sufinancirati sa 120.000 kuna. Ukupna vrijednost projekta “Potporni zidovi na mjesnom groblju u Oštricama“ je 1,58 milijuna kuna.

– Budući da je na groblju Oštrice ostalo još oko 30 slobodnih grobnih mjesta, potrebno je izgraditi novi potporni zid radi proširenja za posljednju terasu. Za realizaciju ovog zahvata izrađena je potrebna projektna dokumentacija, a radi potrebe ispitivanja tla bilo je potrebno izraditi i geotehnički elaborat. Ovim projektom će se izgraditi glavni potporni zid duljine 67,13 metara, ogradni potporni zidovi u duljini od 21,59 metara te pomoćni potporni zidovi duljine 11,6 metara, kao i betonska prilazna rampa 5,2×3,3 metara – pojasnio je gradonačelnik Jenkač.

Najnovije po kategorijama

“Želimo osvijestiti javnost o prisutnosti projekata omogućenih EU sredstvima u lokalnoj zajednici, ali i zadržati svijest građana o uključenosti rezultata EU projekata u naše svakodnevne živote”

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter