Tradicionalno devetu godinu zaredom

UZ PJESMU, PLES I DRUŠTVENE IGRE: U nedjelju održano “Druženje pri Mrzljakima“, misno slavlje predvodio vlč. Dragutin Bosnar

Objavljeno: 09.08.2022. zagorjeinternational

Tradicionalno, devetu godinu zaredom u organizaciji udruge Petrože-Krušljevo Selo i Stjepana Mrzljaka, u nedjelju se održalo druženje vjernika, građana i prijatelja u Krušljevom Selu, zaseoku Mrzljaki.

Udruga time održava i potiče na očuvanje kulturne baštine, promicanje kulture i turizma Hrvatskog zagorja, a mlade i djecu kroz projekte udruge potiče na aktivno uključivanje u zajednici i volontiranje. Ove godine događanje se održalo kroz program koji je osmišljen u suradnji sa Župom Oroslavskom, Turističkom zajednicom grada Oroslavja, udrugom Petrože i Stjepanom Mrzljakom.

Misno slavlje pri Mrzljakovom raspelu predvodio je vlč. Dragutin Bosnar, a potom se događanje preselilo na potine Mrzljakovo i pod Mrzljakovu vrbu gdje su se s kulturno-umjetničkim programom predstavili članovi Kulturno umjetničkog društva “Jakovlje“ i Tamburaški sastav “Vikendaši“. Događanju je prisustvovao i gradonačelnik Oroslavja, Viktor Šimunić. Nakon kulturno-umjetničkog nastupa izvođača slijedilo je zajedničko druženje svih gostiju i izvođača uz pjesmu, ples, društvene igre i osvježenje.

“Druženje pri Mrzljakima“ financira se  i promovira kroz projekte “Kult-rura 2022“ koji je sufinanciran kroz natječaj za udruge grada Oroslavja u ovoj godini i “A kaj štrumfaš 4.0“ koji podupire Krapinsko-zagorska županija. Ova lokalno-tradicijska manifestacija okuplja djecu, mlade, građane svoje zajednice i sve zainteresirane  u svrhu promocije mjesta, turističke ponude, šetnice grada, razvoja civilnog društva i okruženja za mlade i poticaj za volontiranje u zajednici te je time postala uvodnik u obilježavanje Dane grada Oroslavja i svetkovine blagdana Velike Gospe i Župe Oroslavske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba