Tijekom vikenda počinjena ukupno 83 prometna prekršaja

U Donjoj Stubici vozio bez vozačke s 2, 30 promila u krvi i vrijeđao policajce – prijeti mu kazna od 40.500 kuna 

Objavljeno: 08.08.2022. VH

Kako je izvijestila Policijska uprava krapinsko – zagorska, ovog je vikenda proveden pojačani nadzor u prometu tijekom kojeg su utvrđena 83 prometna prekršaja od čega 30 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 14 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedan prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 32 ostala prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je prilikom kontrole prometa u nedjelju oko 22,50 sati u Donjoj Stubici, kada je kod 39-godišnjeg vozača, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, izvršenim alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2,30 promila. Isti je temeljem Prekršajnog zakona, a prilikom smještaja u posebnu prostoriju, vrijeđao policijske službenike. Protiv njega je podnijet i Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, uz predloženu novčanu kaznu od 40.500 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 18 mjeseci.

Isto tako, ovog je vikenda najveća brzina kretanja vozila utvrđena u petak na autocesti A2 od 188 km/h, na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba