STRAŠNO! Netko u Kumrovcu uništava općinsku i školsku imovinu

“Trudimo se da nam općina bude lijepa i funkcionalna stoga me ljuti kada pojedinci ne znaju to cijeniti. Nadam se da će počinitelji biti kažnjeni”

Objavljeno: 08.08.2022. VH

Načelnik Kumrovca Robert Šplajt na svojem je Facebook profilu objavio fotografije na kojima je vidljivo kako je nepoznati počinitelj uništio zeleni otok kod kumrovečke osnovne škole.

Na fotografijama se vide razbacani i uništeni kontejneri i smeće koje je rasuto po okolišu, a uništen je i vanjski kutak za sjedenje u prostorima škole. 

Uz fotografije, načelnik je objavio i poruku koju prenosimo u cijelosti. 

– Cijela zajednica se trudi i muči da nam općina bude lijepa, čista, funkcionalna i da u skladu mogućnostima to sve nadograđujemo s novom opremom i inventarom. Posebno me veseli kad gradimo i stvaramo nove vrijednosti za naše mlade oko same OŠ. Kumrovec. Zato me posebno žalosti i ljuti kad neki pojedinci ne znaju poštivati i odnositi se prema okolišu i inventaru koje je općina, škola ili sportsko društvo nabavilo i opremilo! Molim pojedince koji se iskaljuju i pokazuju agresivnost na taj način na onome što bi trebali održavati i čuvati da to više ne čine, jer ćemo morati poduzeti drastične mjere što se takvog vandalizma tiče! Vas koji sve to vidite i to vam smeta, nemojte šutjeti nego isto to prijavite nadležnim institucijama – poručio je načelnik Šplajt. 

Kako nam je u razgovoru rekao, o svemu je obaviještena i policija koja će provesti istragu. 

– Nadam se da će policija u suradnji s nama i s lokalnim stanovništvom pronaći krivce jer ih se za ovo mora kazniti. Boli nas takav vandalizam jer to može biti početak nečega što kasnije može izrasti u ozbiljnije probleme – dodao je.  

Uz to, načelnik je rekao da je uništena i šuma Dubrava gdje se radi projekt iz EU fondova vrijedan 500.000 kuna. Kako je krenulo, ističe Šplajt, razmišljat će se i o postavljanju video nadzora. 

– Oštećeni su neki likovi iz bajki koji su dosad postavljeni na toj lokaciji. Projekt još nije zaživio, a već sada je netko to počeo uništavati. Pronašli smo lik ‘Pinokia’ s iščupanim rukama i srušenog na tlo. Ne znam što se događa, ali netko se očito iskaljivati na općinskoj i školskoj imovini i tome se mora stati na kraj – rekao je načelnik Šplajt i dodao da službena procjena štete još nije napravljena, ali bi mogla doseći i do nekoliko desetaka tisuća kuna. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba