Kod dvoje pacijenata stanje se pogoršalo

POLJSKI MINISTAR: Četvero ozlijeđenih Poljaka vraća se u Varšavu, ostali ostaju u RH do daljnjega

Objavljeno: 07.08.2022. zagorjeinternational

– Poljska država ne ostavlja svoje građane bez pomoći. Zajedno s poljskim izaslanstvom u Varšavu se vraćaju četiri osobe ozlijeđene u tragičnoj nesreći u Hrvatskoj. Ostali ostaju pod najboljom skrbi u hrvatskim bolnicama. Obavještavamo dalje o njihovom zdravstvenom stanju – objavio je poljski ministar zdravstva Adam Niedzielski na Twitteru.

Podsjetimo, do teške nesreće poljskog autobusa u kojem su bile 44 osobe – 42 putnika i dva vozača – došlo je oko 5.25 sati u subotu ujutro na cesti Goričan – Zagreb kod mjesta Breznica. Pritom je 12 osoba izgubilo život, a 32 su ozlijeđene.

Među 32 ozlijeđene osobe, od kojih se četvero vraća u zemlju, 19 je još uvijek u teškom stanju u pet hrvatskih bolnica. Poljski ministar zdravstva, izvještavaju poljski mediji, potvrdio je da je prognoza za petero njih neizvjesna.

Niedzielski koji je odmah nakon nesreće doputovao u Hrvatsku ranije je na konferenciji za novinare održanoj s hrvatskim kolegom Vilijem Berošem zahvalio hrvatskom narodu, ministru Berošu i hrvatskoj vladi. 

– Svi su naši pacijenti jako dobro zbrinuti, a hitne službe su vrlo brzo bile na mjestu nesreće i pružile pomoć. Pacijenti doista imaju vrlo dobre uvjete – rekao je i otkrio da Ima puno lomova, rebara, kostiju, nogu.

– Imamo 11 pacijenata u našoj ustanovi, pet u jedinici intenzivnog liječenja od toga dvoje kritično, troje u traumatologiji i ortopediji i troje u odjelu neurokirurgije. Obzirom da se radi o politraumama tijekom dana došlo je do njihovog pogoršanja stanja kod dvoje pacijenata”, rekao je za HRT ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak, koji će dodatne detalje otkriti danas u 9.30 sati na konferenciji za novinare, koju će održati s varaždinskim županom Anđelkom Stričakom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba