Za 17 turističkih manifestacija u Zagorju 170.000 kuna potpora

“Nitko ne može sam za sebe, zajednički moramo raditi na brendiranju naše ‘Bajke na dlanu'”

Objavljeno: 07.08.2022. AB

Turističko vijeće Krapinsko – zagorske županije donijelo je Odluku o dodjelu potpora temeljem Javnog poziva za kandidiranje manifestacija i događanja za dodjelu potpora iz programa “Profesionalno upravljanje događajima u 2022. godini”.
Župan Željko Kolar istaknuo je kako su potpore odobrene manifestacijama i događanjima koje su već dokazano uspješne i onima novopokrenutima za koje je procijenjeno da imaju potencijal to postati.

– Treba reći da ova događanja nisu namijenjena samo stanovnicima onih područja na kojima se ona održavaju, već privlače i ljude iz okolnih mjesta te turiste – kako one koji su smješteni na području Zagorja, tako i one koji dolaze na jednodnevne izlete. Odobrene potpore su samo jedan od dokaza da se pridržavamo onoga što cijelo vrijeme govorimo: Nitko ne može sam za sebe, već moramo zajednički raditi na promociji i brendiranju naše zagorske Bajke na dlanu! – poručio je župan Kolar, ujedno i predsjednik Turističke zajednice KZŽ.

ODOBRENE POTPORE:


Javni poziv raspisan je u skladu s Programom rada i Financijskim planom Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije za 2022. godinu. Sredstva su dodijeljena za organizaciju i realizaciju manifestacija na kojima je minimalni broj posjetitelja 2000 te novih manifestacija, koje se organiziraju do maksimalno tri godine za redom.
Prijaviti su se mogle manifestacije ili događanja koje doprinose promociji Krapinsko-zagorske županije kao turističke destinacije, unapređenju ili obogaćivanju ponude destinacije Zagorje – Bajka na dlanu i stvaranju njezinog prepoznatljivog imidža, razvoju turističkih manifestacija koje predstavljaju motiv dolaska u destinaciju, povećanju ugostiteljskog i drugog turističkog prometa te razvoju kulturnog, sportskog i ostalih selektivnih oblika turizma. Prihvatljivi prijavitelji bili su Turističke zajednice s područja Krapinsko – zagorske županije, s time da su TZ gradova i općina mogle prijaviti jednu manifestaciju, a TZ područja po jednu manifestaciju po svakoj jedinici lokalne samouprave.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba