U jedinstvenom ambijentu kod Starog grada Gradski puhački orkestar Krapina još jednom oduševio

“Koncert je pun pogodak, svake je godine sve više posjetitelja – planiramo kroz prvu fazu ‘Crne kraljice’ urediti lokalitet da još više zaživi”

Objavljeno: 07.08.2022. zagorjeinternational

Gradski puhački orkestar Krapina u jedinstvenom ambijentu kod Starog grada održao je svoj, sada već tradicionalni, osmi po redu koncert u sklopu manifestacije “Ljeto u Krapini”. Organizatori koncerta su uz Grad Krapinu i GPO Krapina i krapinsko Pučko otvoreno učilište. Bio je to koncert zabavnog karaktera za sve generacije koje su u ispunile plato Starog grada uživajući u zvucima zagorskih popevki, polke, valcera, ali i raznih obrada poput “What a Wonderful World” Louisa Armstronga, pjesama ABBA-e ili Olivera Dragojevića.

– Ovo je prekrasna tradicija koja traje već osam godina i nadamo se da će se ona i nastaviti. To nam je koncert zabavnog karaktera koji uvijek okupi puno ljudi u ovom ugodnom ambijentu, tako da bi bila prava šteta to prekinuti – komentirao je dirigent Davor Zrinščak kojemu je ovo bio drugi koncert kojim je dirigirao.

– Branko Cvrtila je bio voditelj 40 godina, prvi je i jedini i njemu dugujemo to što sada imamo. Jedan smo od jako rijetkih orkestara na ovom području koji ima jako dobro popunjene sve sekcije – rekao je Zrinščak,  dodajući da ovakvi koncerti na kojima se sviraju obrade slavnih skladbi privlače mlade članove u orkestar.

U publici je bio i krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović, koji ističe posebnost ovog lokaliteta.

– Mislim da je to uistinu lijepa tradicija, koncert je prekrasan. Iz godine u godinu vidimo sve više posjetitelja. Drago mi je da je ta tradicija krenula, da se održala, da se nastavlja i da je iz godine u godinu sve bolje – komentirao je gradonačelnik i još jednom podsjetio na velike planove za kompleks Starog grada, koji smatra nedovoljno iskorištenim zbog nedostatka potrebne infrastrukture.

– Planiramo se javiti natječaj koji će ići preko Ministarstva turizma kroz natječaj za javno – turističku infrastrukturu za prvu fazu Crne kraljice koja obuhvaća kompleks Starog grada, prilazne staze, unutarnje uređenje, potrebnu infrastrukturu, voda, struja, odvodnja, sve što je potrebno da bi lokalitet mogao normalno funkcionirati. Zatim, unutarnje uređenje, prolaz kroz pećinu, vidikovac iznad Starog grada, ljetnu pozornicu upravo za ovakva događanja kojih bi moglo biti još više. Natječaj će biti objavljen krajem ljeta ili početkom jeseni. Vjerujemo da ćemo skupiti dovoljno bodova na natječaju da se ovaj dio uredi i još više zaživi – istaknuo je Gregurović.

Grozdana Pavlović, ravnateljica POU-a Krapina izrazila je zadovoljstvo dobrom suradnjom s GPO-omKrapina.

– Svake godine na početku kolovoza na Starom gradu Gradski puhački orkestar nam uvijek pripremi zaista zanimljiv, lijep i novi repertoar. Vrijedno rade čitave godine, pomlađuju se. Ove godine imamo nekoliko izvođača kojima je to prvi nastup i sretna sam i zadovoljna što glazba krasi našu Krapinu – zaključila je Pavlović.

Najnovije po kategorijama

“Želimo osvijestiti javnost o prisutnosti projekata omogućenih EU sredstvima u lokalnoj zajednici, ali i zadržati svijest građana o uključenosti rezultata EU projekata u naše svakodnevne živote”

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter