Varaždinski župan i ravnatelj OB Varaždin održali konferenciju za medije

“Imamo četvero pacijenata u jedinci za intenzivno liječenje, od čega je dvoje kritično”

Objavljeno: 07.08.2022. admin

Dan nakon stravične nesreće na A4, između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec, u kojoj je u izlijetanju poljskog autobusa poginulo 12 ljudi, održana je konferencija za medije ispred Opće bolnice u Varaždinu.

– Kao što znate, u nesreći su stradale 44 osobe, od toga njih 12 smrtno. Sinoć ih je obišao njihov ministar zdravstva i zamjenik poljskog ministra vanjskih poslova. U razgovoru sa svima njima ovdje u Varaždinu i nakon njega izrazili su zadovoljstvo postupanjem naših žurnih službi i pomoći koji su dobili. Također, u dogovoru s našim resornim ministarstvom, četvero pacijenata noćas je prebačeno u Poljsku – rekao je varaždinski župan Anđelko Stričak.

Riječ je zatim preuzeo ravnatelj varaždinske Opće bolnice Damir Poljak.

– Jučer smo tijekom dana zaprimili 11 pacijenata, u večernjim satima četiri pacijentice su bile zadovoljavajućeg stanja te su otpuštene i nadam se da su sretno stigle u Poljsku. Imamo četvero pacijenata u jedinci za intenzivno liječenje, od čega je dvoje kritično. Jedan pacijent je iz jedinice prebačen na odjel za traumatologiju, rekao je Poljak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba