U Novom Marofu obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

“Velika akcija, velika pobjeda. Pokazalo se jedinstvo hrvatske vojske i politike”

Objavljeno: 05.08.2022. zagorjeinternational

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja kod križa u Novom Marofu u četvrtak su položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen svim poginulim i nestalim braniteljima.

Na tradicionalnom obilježavanju ovog važnog datuma u hrvatskoj povijesti, u nazočnosti hrvatskih branitelja, članova udruga veterana i dragovoljaca Domovinskog rata i 104. brigade, predstavnika policije i crkvene vlasti te gradskih vijećnika, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač podsjetio je da je na današnji dan počela jedna od najvećih operacija oslobađanja Hrvatske kojom je oslobođena petina državnog teritorija.

– Pokazalo se jedinstvo hrvatske vojske i politike, pokazalo se da možemo ne samo osloboditi svoju državu nego da možemo uspostaviti jedinstvu upravu na čitavom svom teritoriju. Velika akcija, velika vojna pobjeda koja je u otprilike 60 sati oslobodila jednu petinu hrvatske države. Danas se prisjećamo svih onih koji su sudjelovali, pripadnika Hrvatske vojske, MUP-a, pripadnika rezervnog sastava, a pogotovo se prisjećamo svih onih koji su poginuli u tim akcijama, ali i svih onih koji su dali svoj život na oltar Domovine od početka rata pa do ’95. godine – rekao je gradonačelnik Jenkač podsjetivši pritom i na ulogu prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franju Tuđmana, naglasivši da je važno obilježavati ovakve datume, sjećati se povijesti i mladima prenositi istinu tog vremena.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba