Finale izbora održat će se 2. rujna

BIRA SE NAJBOLJI HRVATSKI OPG: Evo tko predstavlja Zagorje

Objavljeno: 04.08.2022. zagorjeinternational

Najbolje Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo u Republici Hrvatskoj bira se po deveti put, a svog kandidata ima i Zagorje, piše Radio Stubica.

Naime, ispred Krapinsko-zagorske županije, kandidat za najbolji OPG u Hrvatskoj je OPG Horvatinčić iz Gusakovca u Gornjoj Stubici. Obitelj već  desetljećima uzgoja krava pasmine holstein te se bavi proizvodnjom mlijeka. Prije koju godinu, prvi u Zagorju, nabavili su robot za mužnju. Nabavili su ga preko natječaja europskih fondova.

Za svaku je županiju predstavljen po jedan OPG, a organizator izbora su Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede. Tri najbolja obiteljska poljoprivredna gospodarstva i najbolju mladu nadu odabrat će žiri, a petu nagradu dodijelit će čitatelji Večernjeg lista najboljem OPG-u po svome izboru. Dobitnike očekuju vrijedne nagrade.

Podsjetimo, sedmi i osmi Agro Oskar osvojili su Zagorci – pretprošle godine Mario Trbušić iz Bedekovčine, vlasnik najmodernije farme svinja u Zagorju, a prošle godine Tomislav Kuharić, vlasnike farme muznih krava simentalske i proizvođaču mlijeka iz Lobora. Finale izbora održat će se 2. rujna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba