Održana sjednica Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica

UTVRĐENA CIJENA DV-a “TRATINČICA“: Roditelji za treće i svako sljedeće dijete oslobođeni plaćanja 

Objavljeno: 03.08.2022. zagorjeinternational

Članovi Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica na sjednici u utorak jednoglasno su donijeli odluku o izradi Plana ukupnog razvoja grada Varaždinskih Toplica za razdoblje od 2021.-2031. godine. Riječ je o strateškom aktu planiranja, kojim će se definirati posebni ciljevi usmjereni prema društveno-gospodarskom razvoju grada te identificirati ključni razvojni projekti.

Također jednoglasno donijeta je i odluka o utvrđivanju mjerila i ekonomskoj cijeni programa predškolskog odgoja i obrazovanja u Dječjem vrtiću Tratinčica Varaždinske Toplice. Tako će ekonomska cijena redovitog cjelodnevnog programa predškolskog odgoja, u trajanju od 7 do 10 sati dnevno, iznositi 1.950 kuna. Udio roditelja korisnika programa Dječjeg vrtića Tratinčica je 750 kuna, a razlika se podmiruje iz proračuna Grada Varaždinskih Toplica.

Uz ovu osnovnu odredbu, izdvojeni su slučajevi s manjim udjelom roditelja u plaćanju vrtića.

– Za dijete s teškoćama, dijete čiji roditelj ima status invalida ili žrtve Domovinskog rata, odnosno osobe nestale u Domovinskom ratu, dijete samohranog roditelja te dijete učenika i redovitih studenata udio roditelja je 600 kuna. Taj iznos roditelji će plaćati i za drugo dijete u vrtiću, dok su za treće i svako sljedeće dijete roditelji oslobođeni obveze sudjelovanja u podmirenju ekonomske cijene redovitog programa vrtića – naglašava gradonačelnica Dragica Ratković.

Gradski vijećnici Varaždinskih Toplica potvrdili su i ukidanje odluke o davanju koncesije za obavljanje komunalne djelatnosti dimnjačarskih poslova. Naime, Grad Varaždinske Toplice zaprimio je dopis koncesionara, Lukoma iz Ludbrega, koji traži raskid Ugovora o koncesiji zbog razloga operativne i faktične nemogućnosti obavljanja uslužne komunalne djelatnosti dimnjačarskih poslova u opsegu predviđenim ugovorom o koncesiji na području, kao i zbog nedovoljnih kadrovskih i tehničkih kapaciteta. Do izbora novog koncesionara, dimnjačarske poslove na području grada radi sprječavanja nastanka štete po život i zdravlje ljudi i imovinu, obavljat će i nadalje Lukom. Gradsko vijeće Varaždinskih Toplica jednoglasno je usvojilo i Strategiju upravljanja imovinom u vlasništvu Grada za razdoblje od 2021. do 2027.

Najnovije po kategorijama

“Želimo osvijestiti javnost o prisutnosti projekata omogućenih EU sredstvima u lokalnoj zajednici, ali i zadržati svijest građana o uključenosti rezultata EU projekata u naše svakodnevne živote”

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter