Prošli na šest od sedam prijava

Udruga Petrože provodi niz korisnih i zanimljivih projekta za djecu i mlade – evo o čemu se radi

Objavljeno: 03.08.2022. zagorjeinternational

U drugom polugodištu ove radne godine, udruga Petrože – Krušljevo Selo je nakon intenzivnih priprema i prijava uspjela nakon svih obrada i tehničkih zahtjeva proći na šest od sedam prijavljenih natječaja koji su se ponudili ove godine od strane Krapinsko-zagorske županije, Grada Oroslavja i ostalih donatora.

Trenutno, kako su iz udruge otkrili, provode projekt “A kaj štrumfaš 4.0“ u partnerstvu s Osnovnom školom Oroslavje, Srednjom školom Oroslavje i STUB-KLUB-om iz Donje Stubice.

-Projekt okuplja djecu i mlade te putem organiziranja njihovog slobodnog vremena, volonterskih aktivnosti, kreativnih radionica i manifestacije, jača lokalnu zajednicu i osigurava provedbu Lokalnog programa za mlade grada Oroslavja i Regionalnog programa za mlade Krapinsko-zagorske županije. Projekt sufinancira Krapinsko-zagorska županija – kazali su iz udruge Petrože.

Otkrili su i da je u toku provođenje dvaju projekata koje sufinancira grad Oroslavje.

-To su “Kult-rura 2022“, projekt  koji okuplja građane, djecu i mlade naše zajednice putem organiziranja lokalno-tradicijskih manifestacija pomoću kojih jača očuvanje kulturne baštine i identiteta Hrvatskog zagorja te potiče na kulturno-umjetnički amaterizam. Partner projekta je Turistička zajednica grada Oroslavja. Projektom “Djeca i mladi-aktivni članovi u zajednici“ udruga okuplja  djecu i mlade putem organiziranja slobodnog vremena, jača lokalnu zajednicu i osigurava provedbu Lokalnog programa za mlade grada Oroslavja. Partner na ovom projektu je Osnovna škola Oroslavje – rekli su iz Udruge.

Udruga će ujedno tijekom godine provesti još tri projekta koje sufinancira Krapinsko-zagorska županija.

-Radi se o projektu “Mladi za Selo“ koji se financira kroz participativni proračun za mlade Krapinsko-zagorske županije, “Bioraznolikost u Krušljevom Selu-FLORA“ u  sklopu izdaštva odjela za tehničku kulturu Krapinsko-zagorske županije i “Oro nada 2022“ u sklopu potpora manifestacijama Krapinsko-zagorske županije – pojasnili su.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba