Nastavak obnove sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec

TIJEKOM LJETA POTPUNO VANJSKO I UNUTARNJE UREĐENJE: “Opremit će se i obnoviti glavno borilište, svlačionice te sanitarne prostorije“

Objavljeno: 02.08.2022. zagorjeinternational

Nakon što je prošlog ljeta, sportska dvorana Graditeljske škole Čakovec dijelom dobila novi vanjski sjaj obnovom fasade,  s ciljem da se podigne standard i uvjeti jednog od najvećih sportskih objekata u Međimurju kojeg osim učenika koriste i brojne sportske udruge, Međimurska županija kreće u projekt obnove unutrašnjosti dvorane, kao i nastavka vanjskog uređenja zgrade.

-Početkom kolovoza, krenut će radovi na obnovi istočne i južne strane te kotlovnice čime će završiti vanjsko uređenje sportske dvorane, a u međuvremenu će se provesti postupak javne nabave za unutarnje uređenje. Opremit će se i obnoviti glavno borilište, svlačionice te sanitarne prostorije – pojasnili su iz Međimurske županije.

Projekt obnove kandidiran je na natječaj Ministarstva turizma i sporta za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, a u ponedjeljak je u Zagrebu potpisan Ugovor putem kojeg će Ministarstvo sufinancirati obnovu u iznosu od 662.993,35 kuna, dok će preostala sredstva osigurati Međimurska županija. Ugovor su zajednički potpisali međimurski župan Matija Posavec i državni tajnik za sport Tomislav Družak.

-Ovo je objekt gdje se održava najviše sportskih događaja u cijeloj Međimurskoj županiji, koja od ove godine s ponosom nosi titulu Europske regije sporta, stoga je sanacija i opremanje dvorane nužno kako bi unutrašnjost bila sigurna i zadovoljavajuća za sve korisnike. Potpisivanjem Ugovora i daljnjim ulaganjem Županije ukupna investicija u obnovi sportske  dvorane Graditeljske škole Čakovec dosegnut će ukupni iznos od oko dva milijuna kuna – istaknuli su iz Županije.

Osim obnove unutrašnjosti sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec, kroz natječaj Ministarstva sufinancirat će se i opremanje vanjskog višenamjenskog igrališta u Dekanovcu u iznosu od 204.791,04 kuna, rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta u Prelogu u iznosu od 624.000 kune te rekonstrukcija sportskog borilišta s izgradnjom popratnih sportskih prostorija s mini tribinom u Murskom Središću u iznosu od 850.000 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba