S PUNIM KAPACITETOM KINA I NEIZOSTAVNIM ZABAVNIM PROGRAMOM

Stiže Brač Film Festival – evo što sve očekuje posjetitelje

Objavljeno: 02.08.2022. zagorjeinternational

Nakon duge dvije godine pandemije, bez epidemioloških ograničenja, s punim kapacitetom kina, pregršt gostiju iz filmova i neizostavnim zabavnim programom, vraća se Brač Film Festival, koji će se održati od iduće srijede do subote.

Osmu godinu za redom, festival Supetarskoj publici donosi najrecentnije naslove iz domaće kinematografije, pružajući domaćim autorima platformu za prikazivanje njihovih debitantskih dugometražnih ostvarenja bračkoj publici. Filmski program podijeljen je u tri kategorije koje će se prikazati na dvije lokacije. Na lokaciji iz Crkve u 21 sat, svaku večer slijede projekcije filmova za najmlađe. -Ove godine filmovi su prilagođeni uzrastima od 6+ pa osim domaćeg ostvarenja “Ljeto kada sam naučila letjeti” koji donosi priču o 12-godišnjoj Sofiji kojoj se ljetovanje na Hvaru pretvara u avanturu koju nije mogla ni zamisliti, donosimo i inozemne naslove proslavljene na filmskim festivalima. To su filmovi poput “Kraljica komedije” i “Nelly Rapp: Agentica za čudovišta” te animiranog filma “I miševi idu u raj” prije kojeg će se prikazati kratkometražni animirani film za djecu “Jaje” autorice Ane Despot, dobro poznate svim Supetranima – istaknuli su organizatori.

U glavnom programu u Ljetnom kinu u 21.30 sati bit će prikazani po jedan kratkometražni film prije svakog dugometražnog. Kratkometražni program je namijenjen studentima filmskih akademija iz regije, a ove godine, posjetitelji će imati prilike vidjeti naslove “Pištolji i kacige”, “Kriza”, “Džonika” i “Sound Mixer”.

 -Od glavnog programa izdvajamo film “Divljaci” redatelja Darija Lonjaka kojim ćemo otvoriti ovogodišnje izdanje Festivala. Taj žanrovska akcijska komedija donosi priču o tri navijača Hrvatske reprezentacije koja su greškom zalutala u teroristički kamp. U glavnom programu donosimo još istaknute naslove “Strahinja Banović” redatelja Stefana Arsenijevića koji je zbog velikog interesa na FEST- bio prikazan čak dvaput, te “Zbornica” Sonje Tarokić koju su kritičari proglasili “definitivno jednim od najboljih hrvatskih filmova u posljednje vrijeme”. Za kraj festivala donosimo sportsku dramu “Zlatni dječak” redatelja Ognjena Jankovića koji donosi priču o dvadesetogodišnjem perspektivnom nogometašu koji ulaskom u profesionalni svijet sve teže pomiruje privatni život sa zahtjevima vrhunskog sporta. Ovogodišnji program sadržajno je pomaknut od prethodnih izdanja i donosi žanrovsku raznolikost, od animiranih filmova, dječjih, akcijske komedije do sportske drame – kazali su organizatori.

Na festivalu će biti prisutni i redatelji svih dugometražnih i kratkometražnih filmova s kojima će biti moguće druženje nakon projekcija unutar ljetnog kina ili na after partijima u Acapulco Baru, prvu i zadnju večer. Cjelokupan raspored dostupan je na web stranici Brač Film Festivala.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba