U sklopu međunarodnog projekta “Say hello to the world“

Radobojski Dječji vrtić “Škrinjica“ primio certifikat tolerantnog vrtića

Objavljeno: 02.08.2022. zagorjeinternational

Preko sudjelovanja u međunarodnom projektu “Say hello to the world“ u okviru pedagoške godine 2021./2022, Dječji vrtić “Škrinjica“ u Radoboju primio je certifikat tolerantnog vrtića.

Projekt “Say hello to the world“ osnovao je FINI Zavod Radeče iz Slovenije, 2011. godine s namjerom da se djeca usmjere na put stvaralaštva i inkluzije te da se upoznaju s djecom  iz cijelog svijeta putem aplikacije “My hello”, koja omogućuje ustanovama koje sudjeluju u projektu, nesmetano i sigurno međusobno povezivanje.

-Cilj  projekta je poticanje djece na otvorenost, prihvaćanje, prevladavanje predrasuda i jačanje tolerancije te da djeca kroz igru i pod mentorstvom odgojitelja i stručnog suradnika, po unaprijed pripremljenom programu “Pet prstiju”, upoznaju različite kulture i tradicije, otkrivaju širi svijet, oblikuju nacionalnu i državnu svijest, razvijaju stvaralaštvo, uče strane riječi i običaje – pojasnili su iz Općine Radoboj.

Dječji vrtić Škrinjica prepoznao je vrijednost projekta i omogućio djeci da uče o specifičnostima drugih zemalja, a zemlja partnerica Dječjeg vrtića Škrinjica bila je Litva i njezin vrtić kojem su djeca pokazala kako se igraju, u kakvom okruženju žive, kakve pjesme pjevaju te kojim jezikom govore u prezentaciji “Naše mjesto stanovanja”, Radoboj.

-Na projektu s djecom radile su odgojiteljice Kristina Vukić, Tanja Gradečak i stručna suradnica Ines Hučić, koje su uložile veliki trud za ovo priznanje velikog značaja i vrijednosti, s kojim je i sam Dječji vrtić Škrinjica dobio naziv “Tolerantan vrtić“. Kroz upoznavanje različitih kultura, običaja i načina života, djeca Dječjeg Vrtića Škrinjica Radoboj uputila su svoj „hello“ svijetu i pokazala da u njihovim srcima uvijek ima mjesta za druge – kazali su iz Općine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter