OBILJEŽAVA SE SVJETSKI TJEDAN DOJENJA: Pod sloganom “Zauzmi se za dojenje – educiraj i podrži”

Patronažne sestre Doma zdravlja KZŽ diljem Zagorja pripremile druženja s mamama i bebama

Objavljeno: 02.08.2022. zagorjeinternational

Ovaj tjedan obilježava se Svjetski tjedan dojenja, a patronažne sestre Doma zdravlja Krapinsko – zagorske županije i ove su godine, povodom toga, pripremile razne akcijama, piše Radio Stubica.

Pomoćnica ravnateljice za sestrinstvo i glavna sestra Doma zdravlja KZŽ Biserka Sviben, za Radio Stubicu, pojasnila je da se svake godine Tjedan dojenja obilježava pod određenim sloganom, a ove godine on glasi “Zauzmi se za dojenje – educiraj i podrži”.

Prošle srijede, patronažne sestre u Bedekovčini su održale predavanje “Kako dugo dojiti“, a danas su u gornjostubičkom parku održale druženje s mamama i bebama te u zlatarskom Parku hrvatske mladeži sastanak članica Grupe za potporu dojenja i predavanje na temu “Dojenje-temelj za život”.

Sutra će se u krapinskom Gradskom parku, od 9 do 11 sati, održati druženje članica Grupe za potporu dojenja, a u četvrtak, u klanječkom parku, a u slučaju lošeg vremena u knjižnici, s početkom u 9 sati. U Klanjcu će se druženju pridružiti i mame s djecom iz Zagorskih Sela, Kumrovca i Tuhlja, a patronažne će sestre u Pregradi obići mame koje doje dulje od godinu dana te će urediti panoe u ambulantama i sadržaje na društvenim mreža.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba