Bravo za vrijedne Selničane, odlična vijest za učenike

Mještani uzeli stvar u svoje ruke i počeli graditi vrtnu sjenicu u PŠ Selnica, za nastavu na otvorenom

Objavljeno: 02.08.2022. zagorjeinternational

Prošlog je petka, nakon mnogobrojnih održanih sastanaka, planiranja i dogovora o početku izgradnje, započela izgradnja vrtne sjenice u Područnoj školi Selnica, piše Radio Marija Bistrica.
Osnovna škola Marija Bistrica, i ove se godine prijavila na projekt Participativnog dječjeg proračuna Krapinsko – zagorske županije, s idejom izgradnje sjenice kako bi se učenicima omogućilo održavanje nastave na otvorenom. Županija je ideju prepoznala i podržala te su školi dodijeljena sredstva u iznosu od 18.000 kuna.
– Svjesni kako nam to neće financijski biti dovoljno, kako bismo ostvarili naše želje i omogućili našim učenicima bolje uvjete, započeli smo niz sastanaka s mjesnim odborom i DVD-om Selnica – kazao je ravnatelj OŠ Marija Bistrica Dominik Karajić, dodajući:
– Već smo ranije pripremili sve kako bi naša Područna škola zablistala i bila sigurna za naše učenike, uklonili smo stare dimnjake, asfaltirali parkiralište i prilaz školi, uklonili velik broj starih jela, među kojima su mnoge već pokazale dotrajalost i opasnost za naše učenike i vrtnu sjenicu. Vrtnom sjenicom započeli smo uređivanje okoliša PŠ Selnica s ciljem da dodatnim popratnim predmetima i biljkama uredimo našu školu kako bi naši učenici voljeli dolaziti i igrati se na njezinim površinama – rekao je, uputivši zahvalu Jurici Mitrečiću koji se, kako je istalnuo, uvijek odazove na njihove molbe za pokretanjem aktivnosti za Područnu školu.
-Zahvaljujemo i Mladenu Pozaiću, Vladi Vajdiću, Ivicu Bukviću te Vladi Hižaru na aktivnostima i radovima, sa željom da naša vrtna sjenica zablista u punom sjaju i bude alternativa učionica učenicima u slučaju epidemije i boravka na svježem zraku bez maski. Zahvaljujemo se i svima unaprijed koji će pomoći u realizaciji jednog ovakvog hvalevrijednog projekta – rekao je Karajić.

foto: Radio Marija Bistrica

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba