Policija tijekom vikenda utvrdila 25 prometnih prekršaja

REKORDER VIKENDA: U Strmcu Sutlanskom zaustavili 29-godišnjaka s 2,74 promila – evo kako je kažnjen

Objavljeno: 01.08.2022. AB

Proteklog vikenda, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska proveden je pojačani nadzor u prometu, tijekom kojeg je utvrđeno ukupno 25 prometnih prekršaja – dva prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, dva prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedan prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 15 ostalih prekršaja u prometu.

Tijekom provedenog nadzora najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je prilikom kontrole prometa u petak, oko 20.25 sati, u Strmcu Sutlanskom, kod 29-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom s 2,74 promila. Budući da je postala bojazan da će 29-godišnjak nastaviti s činjenjem prekršaja izdana mu je naredba o smještaju u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv 29-godišneg vozača slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom novčanom kaznom u iznosu od deset tisuća kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom “B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je na autocesti A2, u petak, od 184 km/h, na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba