Premijer Plenković o razrješenju Šempera

“On nema nikakve veze s politikom, kamoli s nebuloznim tezama da ga je nekakva politika štitila – takav slučaj je nedopustiv“

Objavljeno: 01.08.2022. zagorjeinternational

Premijer Andrej Plenković koji boravi u Imotskom gdje sudjeluje na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, prokomentirao je razrješenje predstojnika Ureda potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske, Dalibora Šempera, koji je u petak navečer, pod utjecajem alkohola, naletio na dijete, pa pokušao pobjeći s mjesta događaja.

– Riječ je o čovjeku koji se zaposlio u Vladi i odabran je da obavlja dužnost službenika, nije to politička funkcija. Mi smo ga razriješili te dužnosti. Takav slučaj je nedopustiv. Dok smo postali svjesni o kome se radi, s potpredsjednicom smo reagirali odmah. On nema nikakve veze s politikom, kamoli s nebuloznim tezama da ga je nekakva politika štitila – kazao je premijer.

Prokomentirao je Plenković i novu odluku Vlade o cijenama goriva kazavši da bi sve bilo skuplje da nije bilo mjera Vlade.

– Bit ćemo agilni, ako treba, svaki ponedjeljak ćemo donositi nove mjere. Inače, što se tiče korištenja naftnih derivata, ovaj vikend je bio najveći prolaz vozila, to znači da se ljudi voze, turisti se voze – rekao je, dodajući da će i država imati koristi od toga.

Najnovije po kategorijama

“Želimo osvijestiti javnost o prisutnosti projekata omogućenih EU sredstvima u lokalnoj zajednici, ali i zadržati svijest građana o uključenosti rezultata EU projekata u naše svakodnevne živote”

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter