Sljedeće nedjelje tradicionalno "Druženje pri Mrzljakima"

Misa pri Mrzljakovom raspelu, pa druženje, okrjepa i zabava pod Mrzljakovom vrbom

Objavljeno: 01.08.2022. AB

Tradicionalno, devetu godinu zaredom u organizaciji udruge Petrože – Krušljevo Selo i Stjepana Mrzljaka, sljedeće nedjelje će se održati druženje vjernika, građana i prijatelja u Krušljevom Selu, zaseoku Mrzljaki.
Udruga time održava i potiče na očuvanje kulturne baštine, promicanje kulture i turizma Hrvatskog zagorja, a mlade i djecu kroz projekte udruge potiče na aktivno uključivanje u zajednici i volontiranje. Ove godine događanje će se održati kroz program koji je osmišljen u suradnji sa Župom oroslavskom, Turističkom zajednicom Grada Oroslavja, udrugom Petrože i Stjepanom Mrzljakom.
Prvo će se održati misno slavlje pri Mrzljakovom raspelu u 10 sati, koje će predvoditi vlč. Dragutin Bosnar, potom se slavlje seli na potine Mrzljakovo i pod Mrzljakovu vrbu, gdje će se predstaviti članovi KUD-a “Jakovlje” i TS “Vikendaši”. Nakon kulturno-umjetničkog nastupa izvođača slijedi zajedničko druženje svih gostiju i izvođača uz društvene igre i osvježenje.

– “Druženje pri Mrzljakima” financira se kroz projekt „Kult-rura 2022“ koji je sufinanciran kroz natječaj za udruge grada Oroslavja u 2022. godini. Ova lokalno-tradicijska manifestacija okuplja građane svoje zajednice i sve zainteresirane u svrhu promocije mjesta, turističke ponude, šetnice grada te je postala uvodnik u obilježavanje Dane grada Oroslavja i svetkovine blagdana Velike Gospe i Župe Oroslavske – ističu iz Udruge Petrože.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba