Prošle godine ih gađali kamenjem

INCIDENT: Došli zaprašiti komarce, a mještani im izbušili gume

Objavljeno: 01.08.2022. zagorjeinternational

Nesvakidašnji incident dogodio se na otoku Istu u noći s 28. na 29. srpnja, kada su djelatnici riječke tvrtke Dezinsekcije došli na zaprašivanje komaraca. Njima je nekoliko mještana, koji smatraju da je zaprašivanje štetno ljudskom zdravlju, probušilo gume i išaralo vozilo, javlja portal 057Info.hr, a prenosi 24 sata.

– Ista skupina mještana, ponukana teorijama zavjera, spriječila je oprašivanje i prošle godine kada su oprašivače gađali kamenjima. Nisu se poduzele nikakve mjere kako bi se incident ove godine spriječio. Štoviše, policija je bila privezana na Istu i ništa nije poduzela – ispričali su očevici.
Riječka tvrtka ima ugovor o zaprašivanju zadarskog područja, a iz tvrtke su rekli kako nije bilo napada na djelatnike.

– Automobili su onesposobljeni pa nismo mogli obaviti zaprašivanje. Žao nam je što je došlo do takve situacije, moramo reći da su prigovori o štetnosti za ljude potpuno neutemeljeni. Koriste se isključivo preparati za tu namjenu, puno studija potvrdilo je da nemaju utjecaj na čovjeka – rekli su iz Dezinsekcije.
Policija je izašla na teren te traga za počiniteljima.

Najnovije po kategorijama

“Želimo osvijestiti javnost o prisutnosti projekata omogućenih EU sredstvima u lokalnoj zajednici, ali i zadržati svijest građana o uključenosti rezultata EU projekata u naše svakodnevne živote”

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter