Doprinos razvoju inovativnih modela socijalnih usluga KZŽ

Održana prva radionica u sklopu projekta GDCK-a Zabok, evo kako je bilo

Objavljeno: 31.07.2022. zagorjeinternational

Prošle srijede je u Zaboku održana prva edukacija u sklopu projekta ˝Doprinos razvoju inovativnih modela socijalnih usluga KZŽ kroz opremanje posudionice ortopedskih pomagala i pružanje psihosocijalne podrške i edukacije ciljanoj skupini“. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Zabok, a partner na projektu je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata KZŽ.

Ukupna vrijednost projekta koji se provodi od 1. svibnja do 31. prosinca ove godine iznosi 77.627 kuna, a sufinanciran je iz proračuna Grada Zaboka u 32,31%-tnom iznosu, kao i iz proračuna Krapinsko – zagorske županije u 19,21%-tnom iznosu.

– Cilj projekta je povećanje dostupnosti i kvalitete socijalnih usluga za osobe treće životne dobi i invalidne osobe. Gradsko društvo Crvenog križa Zabok ovim projektom želi senzibilizirati javnost za probleme osoba starije životne dobi, čijom će se aktivnom uključenošću u aktivnosti Projekta doprinijeti njihovoj socijalnoj integraciji i očuvanju mentalnog zdravlja – kazali su iz GDCK-a Zabok.

Dodaju, edukacija korisnika projekta, a to su osobe starije životne dobi koje boluju od tjelesnih i mentalnih promjena i osobe s invaliditetom, kao i članova njihovih obitelji, članova Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata KZŽ, zaposlenika GDCK Zabok, volontera i građana, okupila je 27 osoba.

Protekle srijede održana je prva edukacija, prilikom koje se prisutnima obratila ravnateljica GDCK Zabok Željka Vukić i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata KZŽ Josip Horvatin, a nakon toga su uslijedila predavanja ˝Organizacija palijativne skrbi u Krapinsko – zagorskoj županiji˝ koju je vodio predavač Valent Balija, bacc.med.techn., koordinator palijativne skrbi KZŽ, nakon čega je uslijedilo predavanje ˝Njega bolesnika˝ održana pod palicom predavačice Vesna Glas, bacc. med. techn. i patronažne sestre Doma zdravlja KZŽ, ispostava Pregrada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba