ODLAZAK NA JADRAN: Spas od vrućina, udarac po džepu

Evo koliko jedna četveročlana obitelj treba izdvojiti novca za ljetovanje

Objavljeno: 31.07.2022. zagorjeinternational

Ljeti većina ljudi spas od vrućina potraži na nekoj od destinacija na Jadranu, pa evo i koliko primjerice jedna četveročlana obitelj treba izdvojiti za svoje sedmodnevno ljetovanje.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, prosječna četveročlana obitelj s prihodima od 10.000 kuna trebala bi oko 2000 eura za sedmodnevni odmor, piše N1. Prema posljednjem istraživanju, najskuplji grad u Hrvatskoj je Zadar. Cijena života u Zadru prema poznatoj stranici za praćenje životnih troškova Numbeo je dvostruko viša od standarda – iznosi oko 20.000 kuna, a kako navodi N1, samo za ‘đir’ po Kalelagri, obitelj će platiti oko 400 do 500 kuna. To je i za lokalno stanovništvo previše.

-Moram se baviti svime i svačime kako bih preživio, što nisam mogao vjerovati da ću se baviti samo da preživim – rekao je lokalni stanovnik.

Za sedam dana u Zadru, četveročlana obitelj, platit će oko 300 eura po večeri u centru, te između 150 i 200 eura po večeri van grada na mjestima poput Vira, Iža ili Bibinja, što je oko 2000 eura ili dvije prosječne mjesečne plaće.

Cijena hrane i piće ovisi o stanju u novčaniku.

-Cijene su veće od prvog srpnja, no i te cijene imaju svoje tržište i potražnju. I dalje četveročlana obitelj može pronaći apartman u Zadru od 80 do 100 eura po noćenju -kazao je predsjednik Udruge iznajmljivača Zadar Daniel Radeta.

Kako navodi N1, kuglica sladoleda dođe 12 kuna, kava i sendvič su oko 50 kuna, ostali užitci od 100 do 300 kuna, tura po otocima oko 40 eura po osobi, a u Petrčanima je ulaz na privatnu plažu 50 kuna.

Najnovije po kategorijama

“Želimo osvijestiti javnost o prisutnosti projekata omogućenih EU sredstvima u lokalnoj zajednici, ali i zadržati svijest građana o uključenosti rezultata EU projekata u naše svakodnevne živote”

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter