Na natječaju za radno mjesto čistača/čistačice na Sveučilištu u Slavonskom Brodu pojavila se malo neobična pitanja

KVALIFICIRANA RADNA SNAGA: U kojem se smjeru kreće dim iz lokomotive ako,…?

Objavljeno: 30.07.2022. zagorjeinternational

Sveučilište u Slavonskom Brodu raspisalo je i provelo neobičan natječaj za radno mjesto spremača/spremačice, piše portal SBplus.

Naime, kako spomenuti portal navodi, lipanjskim natječajem tražili su ‘tri izvršitelja (m/ž) za radno mjesto IV. Vrste – namještenik (spremačica)’, na određeno vrijeme – 36 mjeseci u punom radnom vremenu, a potencijalne spremačice, prije intervjua i motivacijskog razgovora, morale su proći pisani dio ispita koji se sastojao od 20 pitanja.

Nakon što su napisale što ih je motiviralo za prijavu na natječaj, kandidatkinje su morale odgovoriti na pitanja koja je portalu  SB plus, na njihov zahtjev za pristup informacijama, koji su uputili Sveučilištu, dostavila imenovana službenica za informiranje, Ankica Šimunović. Kandidatkinje se pitalo primjerice:

Pri završetku poslova čišćenja učionice, uočili ste kako je nakon predavanja ostao uključen projektor koji služi za projekciju slike na zidu. Ako ste ostali sami u zgradi, što ćete učiniti, a s obzirom na to da projektor nema prekidač za isključivanje?

Sveučilište u Slavonskom Brodu osnovano je Zakonom o osnivanju Sveučilišta u Slavonskom Brodu (NN 110/15) kojeg je Hrvatski sabor donio. Navedite tko je donio Zakon o osnivanju Sveučilišta u Slavonskom Brodu (NN 110/15) i kada (datum).

Navedite datum (dan i godinu) kada je Sveučilište u Slavonskom Brodu počelo obavljati djelatnost.

U večernjem pregledu prije zaključavanja zgrade, uočili ste kako je u jednom od ureda ostala uključena električna grijalica i upaljeno svjetlo. Što ćete učiniti?

Električni vlak kreće se na jug brzinom od 200 kilometara na sat. Vjetar puše na sjever brzinom od 150 kilometara na sat. U kojem smjeru se kreće dim iz lokomotive? Na sjever; na zapad; ni u jednom smjeru; na jug?

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba